14°C
Mostar 16°C
Tuzla 20°C
Banja Luka 19°C
Bihać 16°C

18.02.2020 / 08:40 Politika - Zastupnik DF-a

Đonlagić: SDS i PDP su podrškom Dodiku zabranili sebi rad

Đonlagić: SDS i PDP su podrškom Dodiku zabranili sebi rad
Dženan Đonlagić / Vijesti.ba
Zastupnik DF-a u Parlamentu BiH Dženan Đonlagić raagirao je na sinoć usvojene zalljučke u NSRS, kazavši da se radi o protivustavnim Zaključcima i da dirigovanje iz Beograda ovdje neće proći.

- Da bi skrenuo pažnju sa nadolazeće potrebe da prizna nezavisnost Kosova, A. Vučić i zvanični Beograd su orkestrirali krizu i prelili priču u Bosnu i Hercegovinu i Crnu Goru, napisao je Đonlagić.

Dodaje da je potpuna laž i politička konstrukcija, bez pravnog utemeljenja, da je Republika Srpska strana potpisnica Sporazuma iz Daytona.

- Jedna od strana potpisnica Sporazuma iz Daytona je Republika Bosna i Hercegovina. Ono što Dodik jeste uspio je da zada konačni, završni politički udarac, te politički udavi SDS i PDP, takozvanu opoziciju, koji su "nasjeli" na njegovo orgijanje u entitetskoj Skupštini, naveo je Đonlagić i dodao:

- Sada kada im je "zabranio" djelovanje u državnom parlamentu, sa skromnih 2 zastupnika SDS-a i 2 zastupnika PDP-a, neće imati nikakvu priliku da kritikuju rad zastupnika SNSD-a. Konačno, SNSD će ih politički dokrajčiti na lokalnim izborima u oktobru ove godine.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo