3°C
Mostar 8°C
Tuzla 5°C
Banja Luka 4°C
Bihać 2°C

18.02.2020 / 08:50 Politika - Saopćenje za javnost

SBiH: Ustavni sud BiH osujetio Dodikove neustavne namjere

SBiH: Ustavni sud BiH osujetio Dodikove neustavne namjere
Amer Jerlagić / Vijesti.ba
Povodom zaključaka NSRS i izjava člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika,

Stranka za Bosnu i Hercegovinu još jednom ističe i podcrtava da je Ustavni sud BiH potvrdio ono što je fakt.

Iz SBIH navode da državna imovina pripada Bosni i Hercegovini, a ne njenim entitetima.

- Ono što boli Dodika je spoznaja da je još jednom pobijedila Bosna i Hercegovina i da mu propada projekat da donosenjem parcijalnih zakonskih rješenja, ispod  radara, pokuša oteti državnu imovinu od Bosne i Hercegovine, stoji u saopćenju SBiH.

Dodaju da je Ustavni sud BiH svojom odlukom osujetio Dodikove neustavne namjere.

- Dodik je svjestan da zbog ovih ustavnih odluka ne može provesti u djelo ono što mu je poručio tvorac SANUa,  Dobrica Ćosić :" RS ima sve, ali nema grunt. Treba ti grunt da možes provesti disoluciju"!!! Pokušaj da se parcijalnim zakonskim rješenjima otme grunt od države Bosne i Hercegovine je bio dio projekta otcjepljenja od Bosne i Hercegovine, navode iz Stranke za BiH i jasno poručuju da od toga nema ništa.

- Dodiku poručujemo da niko nikoga ne mrzi, ali da nikada nećemo dozvoliti da bilo ko pokuša na bilo koji način oteti i pedalj naše jedine domovine, države Bosne i Hercegovine, navode iz SBIH-a i dodaju:

- Takođe, tražimo da se niko od organa Federacije Bosne i Hercegovine ne upušta u avanture iscrtavanja bilo kakvih granica između dva entiteta. U Daytonskom mirovnom sporazumu jasno stoji da su to linije između dva entiteta, a ne bilo kakve granice. Granice postoje prema tri susjeda države Bosne i Hercegovine.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo