4°C
Mostar 8°C
Tuzla 6°C
Banja Luka 5°C
Bihać 3°C

19.02.2020 / 11:31 Politika - Zastupnica SBB-a

Prašović-Gadžo odgovorila Ćudić: Iskreno mi je žao što ste postupili manipulativno i populistički

Prašović-Gadžo odgovorila Ćudić: Iskreno mi je žao što ste postupili manipulativno i populistički
Foto: Avaz / Vijesti.ba
Naša stranka i zastupnica Sabina Ćudić su ponovo postupili manipulativno i populistički, navela je zastupnica Sanela Prašović-Gadžo, nakon što je Ćudić reagirala na prijavu koju je protiv nje Etičkoj komisiji Parlamenta podnio Klub SBB-a.

- Iskreno mi je žao svaki put kada moram demantirati kolege zastupnike, ali zbog interesa javnosti ne mogu dopustiti netačne navode i prezentaciju neistinitih podataka. Naime, Klub SBB-a je podnio prijavu protiv nezakonitog postupanja zastupnice Ćudić, ne zbog njenog istupa na sjednici, i to nema nikakve veze s tim, prijava je podnesena sada, jer je Etička komisija tek počela s radom nakon godinu i jer prijavu ranije i nismo mogli podnijeti - navela je Prašović-Gadžo.

- Drugo, vrlo smo precizno naveli razloge za podnošenje prijave, a oni se tiču toga što je zastupnica Ćudić sazvala pres-konferenciju i, bez znanja roditelja bolesne djece iz Zavoda Pazarić, objavila slike te djece. Ponavljam, Sabina Ćudić je, po saznanju o nehumanom postupanju prema bolesnoj djeci, prije sazivanja pres-konferencije morala o saznanjima informirati Tužilaštvo KS, kao i MUP KS, te dobiti dozvolu od roditelja za objavljivanje fotografija njihove djece - istakla je Prašović-Gadžo.



- Umjesto da poštuju zakone ove države, Naša stranka i zastupnica Sabina Ćudić su imali saznanja o krivičnom djelu i, umjesto da isto prijave, populistički su sazvali pres-konferenciju. Neprijavljivanje krivičnog djela je, također, krivično djelo. I ako vam i dalje nije jasno o čemu se radi, zamolit ću vas da razmislite o sljedećem. Zamislite da na ulici vidite da je vozilo povrijedilo prolaznika. Da li biste odmah pozvali Hitnu pomoć i policiju ili biste slikali čovjeka koji leži na ulici i razmišljali kako i kada da objavite fotografije povrijeđene osobe? Ja bih uvijek, i jesam uvijek, odmah pozvala Hitnu pomoć i policiju. Sabina Ćudić je imala fotografije i pripremala pres-konferenciju bez da je pozvala Tužilaštvo da je i na zakonit način postupila u ovom slučaju - istakla je Prašović-Gadžo.

Ona je navela da su tužioci i policija, kao i roditelji djece prvi trebali imati informacije kada je riječ o nehumanom postupanju prema djeci.


(Vijesti.ba / Avaz)

Izdvajamo