10°C
Mostar 12°C
Tuzla 14°C
Banja Luka 14°C
Bihać 12°C

19.02.2020 / 11:47 BiH - Bruxelles

Krišto sudjeluje u radu Europskog parlamentarnog tjedna 2020

Krišto sudjeluje u radu Europskog parlamentarnog tjedna 2020
Foto:PSBiH - Vijesti.ba

Zamjenica predsjedatelja Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Borjana Krišto sudjeluje u radu Europskog parlamentarnog tjedna 2020 u Bruxellesu, čiji je cilj jačanje suradnje između Europskog parlamenta i...

...parlamenata država članica i država u pretpristupnom procesu za članstvo u Europskoj uniji (EU).

Na ovom skupu na visokoj razini, parlamentarci raspravljaju o ekonomskim, proračunskim i socijalnim pitanjima, kao i o borbi protiv klimatskih promjena i zaštiti okoliša.

Krišto je sudjelovala na plenarnoj sesiji „Širenje i upravljanje europodručjem: Što dalje?“, na kojoj se raspravljalo o različitim mogućnostima proširenja Europske monetarne unije (EMU), kao i o važnosti osiguranja pozitivnih trendova kroz održavanje niske stope inflacije, stabilnog deviznog tečaja, proračunskog balansa i smanjenja javnog duga za zemlje koje u bliskoj budućnosti namjeravaju pristupiti EMU.

Sudjelovala je i u radu Odbora za zapošljavanje i socijalna pitanja, kojom prigodom su razmijenjena mišljenja i informacije kroz sesiju „Jamstvo za europsko dijete kao alat za borbu protiv siromaštva“ i kroz sesiju „Europska minimalna plaća“.

Tijekom prvog dana konferencije, Krišto je razgovarala sa zastupnicom iz Republike Hrvatske u Europskom parlamentu Željanom Zovko.

Na marginama konferencije Europskog parlamentarnog tjedna 2020, Krišto se također susrela i s potpredsjednicom Europske komisije zaduženom za demokraciju i demografiju Dubravkom Šuicom, te sa potpredsjednikom Vlade Republike Hrvatske i ministrom financija u Vladi Republike Hrvatske Zdravkom Marićem.

Krišto je u razgovorima još jednom naglasila opredijeljenost Bosne i Hercegovine ka europskim integracijama, te istakla kako je, unatoč svim izazovima, proces proširenja EU prilika da se u Bosni i Hercegovini osigura jednakopravnost konstitutivnih naroda, demokracija i vladavina prava, te stabilnost i ekonomski rast - saopćeno je iz Ureda zamjenice predsjedatelja Zastupničkog doma PSBiH Borjane Krišto, prenosi Sektor za odnose s javnošću PSBiH.



(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo