9°C
Mostar 11°C
Tuzla 16°C
Banja Luka 16°C
Bihać 10°C

19.02.2020 / 12:24 Regija - Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Jedan Hrvat napustio kruzer kraj Japana, petero još ostaje u izolaciji

Jedan Hrvat napustio kruzer kraj Japana, petero još ostaje u izolaciji
Foto: EPA - Vijesti.ba

Hrvatski državljanin koji je kao putnik boravio na kruzeru Diamond Princess u srijedu je napustio brod, a još ih petero, koji su članovi posade, zasad ondje ostaje, doznaje se u hrvatskom Ministarstvu vanjskih i europskih poslova. 

Putnici s kruzera Diamond Princess na kojem je utvrđeno 540 slučajeva zaraze koronavirusom počeli su u srijedu napuštati brod, nakon 14 dana karantene u japanskoj luci Yokohami, javlja Hina.

Sukladno odluci japanskih vlasti, brod prvi napuštaju putnici koji su zadovoljili kriterije, a tek potom članovi posade, rečeno je u MVEP-u. 

Japansko ministarstvo zdravstva objavilo je da bi se tijekom dana trebalo iskrcati oko 500 putnika koji nemaju nikakve simptome zaraze koronavirusom, testovi su im bili negativni i nisu imali nikakve kontakte sa zaraženima. 

"Hrvatski državljanin koji je kao putnik boravio na kruzeru Diamond Princess danas je napustio brod, smatra se zdravim i nema ograničenja u kretanju", navodi MVEP. 

"Ostalih pet hrvatskih državljana koji su na brodu kao članovi posade nastavljaju boravak u izolaciji na brodu, zajedno s ostalim članovima posade iako nemaju simptome bolesti." 

MVEP dodaje da je veleposlanstvo RH u Japanu u stalnom kontaktu s hrvatskim državljanima te da i dalje stoji na raspolaganju za svu konzularnu i drugu pomoć.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo