1°C
Mostar 8°C
Tuzla 6°C
Banja Luka 4°C
Bihać 3°C

19.02.2020 / 23:03 Fudbal - Slavili sa 4:1

Atalanta razbila Valenciju i otvorila vrata četvrtfinala Lige prvaka

Atalanta razbila Valenciju i otvorila vrata četvrtfinala Lige prvaka
Foto: Vijesti.ba
Fantastične igre Atalante nastavile su se i u osmini finala Lige prvaka. Tim iz Bergama je večeras na San Siru pregazio Valenciju rezultatom 4:1 i tako zakoračio u narednu fazu.

Atalanta nakon debija u nokaut fazi Lige prvaka može razmisljati i o nastavku sjajnog evropskog puta. Večeras je bila bolja na terenu i upisala zaslužen trijumf, prenosi SCsport.

Igrao se 16. minut kada je Papu Gomez prošao po strani i centrirao, a loptu je u gol sproveo Hans Hateboer uz nedovoljno dobru intervenciju domaćeg golmana.

Sjajni Josip Iličić je u samom finišu prvog dijela postigao novi gol za svoj tim, tako da je Atalanta na odmoru imala dva gola prednosti.

I u nastavku Bergamezi su bili efikasni. Prvo je Remo Freuler divno pogodio u 57. minuti, da bi Hateboer samo pet minuta kasnije pogodio drugi put večeras.

Kakvu takvu nadu gostima vratio je Denis Cheryshev golom iz 66. minute, neposredno nakon što je ušao u igru, što je bio i konačan rezultat.

Atalanta se nakon ovog trijumfa ne smije opustiti, no jasno je da će Šišmišima biti potrebno čudo ukoliko žele u četvrtfinale.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo