0°C
Mostar 5°C
Tuzla 5°C
Banja Luka 3°C
Bihać 0°C

20.02.2020 / 14:48 Ekonomija - Sjednica Vlade FBiH

Gradnja tunela Hranjen neće se finansirati sredstvima Elektroprivrede BiH

Gradnja tunela Hranjen neće se finansirati sredstvima Elektroprivrede BiH
Foto: FENA - Vijesti.ba

Vlada Federacije BiH, na sjednici održanoj 22. novembra 2019. godine, nakon razmatranja informacije Federalnog ministarstva prometa i komunikacija o inicijativi za finansiranje projekta Izgradnja brze ceste Prača - Goražde, LOT 1 tunel...

...Hranjen - faza 1 iz akumulirane dobiti privrednog društva JP Elektroprivreda BiH d.d. - Sarajevo, zadužila je JP Elektroprivreda BiH d.d. Sarajevo da u roku od 30 dana pripremi Skupštinu društva te da sredstva iz akumulirane dobiti ovog društva od 45.000.000 maraka usmjeri za izgradnja brze ceste Prača - Goražde, LOT 1 tunel Hranjen - faza 1.

Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije se 13. decembra 2019. godine obratilo Elektroprivredi BiH d.d. tražeći dostavljanje informacija o poduzetim aktivnostima na pripremi Skupštine društva i o detaljnom planu daljih aktivnosti.

Elektroprivreda BiH je 25. decembra 2019. godine dostavila izjašnjenje o nemogućnosti realizacije zaključka Vlade od 22. novembra 2019. godine te za to navela više objektivnih razloga.

Stoga je Vlada danas, prihvativši informaciju Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije, donijela zaključak o prestanku važenja zaključka od 22. novembra 2019. godine, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo