°C
Mostar 10°C
Tuzla 13°C
Banja Luka 14°C
Bihać 12°C

20.02.2020 / 16:11 Politika - Predsjedavajući PD PFBIH

Zaimović s predstavnicima USAID-ovog Projekta asistencije energetskog sektora

Zaimović s predstavnicima USAID-ovog Projekta asistencije energetskog sektora
Foto: Vijesti.ba
Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine (BiH) Mirsad Zaimović sastao se danas sa predstavnicima USAID-ovog Projekta asistencije energetskog sektora Makom Kamenicom, direktorom EPA projekta i Elmom Haverić, ...

... ekspertom za legislative i regulative.

Na sastanku je predstavljen novi projekt tehničke asistencije i razgovaralo se o učešću predstavnika Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH na Energetskom samitu 2020 u BiH na kojem će se govoriti o izradi Nacionalnog energetskog i klimatskog plana za BiH (NECP), saopćeno je iz Kabineta predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine.

Zaimović je izrazio apsolutnu podršku projektu, te naglasio da je Predstavnički dom prepoznao značaj ovog sektora ranijim održavanjem tematske sjednice o temi "Ispunjavanje obaveza Bosne i Hercegovine iz Ugovora o uspostavljanju Energetske zajednice – status implementacije u Federaciji BiH".

Također, Zaimović je istakao da će Predstavnički dom podržati svaki projekat od krucijalnog značaja za građane, a naročito reforme energetskog sektora koje mogu biti ključ razvoja BiH.

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo