16°C
Mostar 17°C
Tuzla 21°C
Banja Luka 20°C
Bihać 16°C

21.02.2020 / 15:47 Fudbal - Nogometaš tuzlanske Slobode

Crnogorac: Protiv svakog protivnika igrat ćemo za gol više

Crnogorac: Protiv svakog protivnika igrat ćemo za gol više
Foto: Fena / Vijesti.ba
Nogometaši tuzlanske Slobode u drugi dio sezone ulaze s osjetno podmlađenim i promijenjenim timom. Tuzlacima predstoji borba za opstanak, a duel s ekipom Mladosti mogao bi im u mnogo čemu biti prekretnica.

Debitantski nastup u službenim susretima imat će i novi šef stručnog štaba Gradimir Crnogorac, koji kaže da je veoma zadovoljan urađenim tokom pripremnog perioda.

- Nije fraza ako kažem da će biti veoma teška i zahtjevna utakmica protiv Mladosti. Imamo skoro u potpunosti novu, a usto i vrlo mladu ekipu. Dobro smo radili, kako mladi, tako i oni stariji igrači. Atmosfera je veoma pozitivna i nadam se najboljem – kaže Crnogorac u razgovoru za Fenu.

Sloboda i Mladost susjedi su na prvenstvenoj tablici, imaju po 17 bodova i traže bodove spasa.

- Pokušat ćemo gajiti novi stil igre, a to je da ćemo napasti od prve minute svaku ekipu. Igrat ćemo za gol više i u nedjelju bi trebali pobijediti – dodaje novi "coach" tima s Tušnja.

Poredeći ekipu koja je završila prvi dio prvenstva, kada je bio pomoćnik Milenku Bošnjakoviću, i sadašnju koju je u dobroj mjeri sam formirao i uigravao, Crnogorac kaže da je sadašnja ekipa ispred prethodne.

- Ova je puno mlađa i poletnija, dosta je novih igrača koji su se uklopili u dobru cjelinu. Sada imamo sastav pun elana i želje za nadigravanjem i pobjeđivanjem. Logično je da dajem prednost ovoj ekipi, jer s njom radim, a ona će u budućnosti pokazati drugačije, ljepše lice Slobode. Naravno, treba s njima još dosta rada, ali i strpljenja – smatra Crnogorac.

Za nedjeljni duel stručni štab ne može računati na kapitena Amara Beganovića, koji "odrađuje" posljednju utakmicu kazne zbog crvenog kartona, dok su Almir Bekić i Armin Hodžić povrijeđeni.

Utakmica Sloboda – Mladost igra se na Tušnju u nedjelju od 14.30 sati.

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo