12°C
Mostar 14°C
Tuzla 16°C
Banja Luka 16°C
Bihać 13°C

21.02.2020 / 16:50 BiH - MOBiH

Podžić s Kavalec o implementaciji Programa reformi i procesu EU integracija

Podžić s Kavalec o implementaciji Programa reformi i procesu EU integracija
Foto: MOBiH
Ministar odbrane Bosne i Hercegovine Sifet Podžić primio je danas u posjet šeficu Organizacije za evropsku sigurnost i suradnju (OSCE) u BiH, ambasadoricu Kethleen Kavalec.

U razgovoru, kojemu je prisustvovao i pomoćnik ministra odbrane BiH za međunarodnu suradnju Zoran Šajinović, ministar Podžić je izrazio zahvalnost za dosadašnju suradnju Ministarstva odbrane BiH i OSCE-a, koja je na visokoj razini, a kao rezultat te suradnje istaknuti su brojni realizirani projekti i donacije, te potpora koju OSCE pruža institucijama odbrane BiH u osiguranju stabilnog okruženja i u evroatlantskim integracijskim procesima.

Podžić je naglasio posvećenost MO i OSBiH aktivnostima koje doprinose stabilnosti i sigurnosti u zemlji i svijetu, pri čemu je istaknuo rješavanje viška naoružanja i uništavanje municije i minsko-eksplozivnih sredstava (NMiMES), osiguranje skladišta, razminiranje, sudjelovanje u misijama potpore miru i angažiranost tokom prirodnih katastrofa u zemlji.

Također, razgovarano je i o drugim pitanjima koja su aktuelna u Ministarstvu odbrane BiH, kao što je implementacija usvojenog dokumenta Program reformi i dalji koraci u procesu EU integracija.

Ambasadorica Kavalec je istaknula spremnost OSCE-a za nastavak pružanja potpore Ministarstvu odbrane i Oružanim snagama BiH, kao i za suradnju sa drugim institucijama u Bosni i Hercegovini na zajedničkim projektima sa OSCE-om, saopćio je Ured za odnose s javnošću MOBiH.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo