0°C
Mostar 6°C
Tuzla 4°C
Banja Luka 4°C
Bihać 2°C

23.02.2020 / 14:36 Politika - Reakcija iz Kabineta

Komšić: Nisam odgovoran zbog toga što niko ne želi da razgovara sa Dodikom

Komšić: Nisam odgovoran zbog toga što niko ne želi da razgovara sa Dodikom
Željko Komšić / Vijesti.ba
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić reagirao je na danas iznesene tvrdnje Milorada Dodika u gostovanju na N1.

- Smatramo da izjave člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika graniče sa uračunljivošću. Uvjerio je sebe u neistine, a tako je i sa imenovanjem sudije Ustavnog suda BiH od strane Evropskog suda za ljudska prava. Ne zna se šta je gore, ili da pismo koje su dobili istovremeno kao i dva druga kabineta nisu na vrijeme pročitali, što nije čudo jer je poznato da im presude Evropskog suda ljudska prava ne znače ništa, ili naprosto glume da ga nisu pročitali.  Moguće je i to da su ga pročitali, pa su naknadno sebe uvjerili da nisu, rečeno je iz kabineta predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Željka Komšića.

Kada je riječ o pozivu iz Brisela, iz Komšićevog kabineta kažu da je taj poziv stigao na ime predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Željka Komšića, a ne na članove Predsjedništva, u tome konkretnom slučaju.

- Predsjedavajući Komšić nije odgovoran zbog toga što niko ne želi da razgovara i druži se sa gospodinom Dodikom, navodi se u reakciji.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo