8°C
Mostar 10°C
Tuzla °C
Banja Luka 13°C
Bihać 11°C

23.02.2020 / 16:48 Fudbal - Čelik u sve težoj situaciji

Zrinjski golovima Bilbije i Zeca slavio na Bilinom polju

Zrinjski golovima Bilbije i Zeca slavio na Bilinom polju
Foto: Fena / Vijesti.ba
Zrinjski je ostvario veoma dragocjenu pobjedu na gostovanju kod Čelika.

Pogocima povratnika Nemanje Bilbije i novajlije Asima Zeca mostarska ekipa je slavila sa 0:2 na Bilinom polju i poslala jasnu poruku, da nema namjeru tek tako odustati od borbe za titulu.

Početak meča bio je turoban. U petoj minuti povrijedio se igrač gostujućeg sastava Edin Rustemović, kojeg su ljekari morali kolima Hitne pomoći prebaciti u bolnicu. Ispostavilo se da je riječ o blažem potresu mozga, trebalo bi biti sve u redu sa pouzdanim vezistom Plemića u predstojećem periodu.

U nastavku susreta nije se dešavalo ništa bitno, nije bilo konkretnijih prilika sve do samog finiša prvog poluvremena. Tada je, u zadnjoj (šestoj) minuti sudijske nadoknade Bilbija glavom neometan zatresao mrežu Čelika nakon dobrog centaršuta još jednog povratnika, Miloša Filipovića.

U drugom poluvremenu Zeničani su pokušavali doći do izjednačenja, najbliže tome je bio Horić, nakon čijeg je šuta glavom vrhovima prstiju Horkaš spasio gol Zrinjskog.

Deset minuta prije kraja rezervista Mahmutović ipak je zatresao mrežu Zrinjskog, ali pogodak je poništen zbog ofsajda.

Sve je riješeno u 82. minuti. Nakon polukontre Zrinjskog lopta je došla do Zeca, koji odmjerenim i preciznim udarcem pogađa za 0:2, što se ispostavilo kao konačan rezultat.

Plemići su tako ostali u trci za trofej prvaka, dok se nastavila agonija Čelika, predzadnje ekipe Premijer lige BiH, koja je sve bliže ispadanju u niži rang.

(Vijesti.ba / SCsport)

Izdvajamo