8°C
Mostar 10°C
Tuzla °C
Banja Luka 13°C
Bihać 11°C

23.02.2020 / 17:54 Fudbal - Trener Čelika

Ozat: Mi smo došli da radimo, a prema nama se ponašaju kao da smo iz Sirije

Ozat: Mi smo došli da radimo, a prema nama se ponašaju kao da smo iz Sirije
Foto: Fena / Vijesti.ba
Čelik je bez sedam stranaca i trenera Umita Ozata, koji nisu bili registrirani za ovu utakmicu, poražen u 20. kolu BHT Premijer lige na svom terenu od mostarskog Zrinjskog s 0:2 (0:1).

Time je zenički tim ostao na predzadnjem, 11. mjestu na tablici sa samo 16 bodova, dok je Zrinjski, za kojeg su strijelci bili Nemanja Bilbija u sudijskom dodatku prvog pouvremena te Asim Zec u 83. minuti, sada četvrti, sa 34 boda.

Trener Zrinjskog Mladen Žižović na pres-konferenciji nakon utakmice kazao je kako utakmica nije bila posebno kvalitetna, ali da ovakve pobjede u gostima "podižu" ekipu.  

- Mislim da smo dobili na suhi kvalitet i angažman, koji je bio na visokom nivou, ali u ne baš kvalitetnoj utakmici. Domaćin je bio vrlo korektan, imali su i svoje prilike koje nisu iskoristili. Mi smo svoju prvu priliku iskoristili - kazao je Žižović, koji ne želi govoriti da su kandidati za prvo mjesto, ali da će im ova pobjeda puno značiti u nastavku.

Domaći trener Umit Ozat kazao je kako je utakmica imala dva lica, ali onaj ko je pobijedio uvijek je bolji i čestitao je gostima. Ozat je, nakon čestitke gostujućem treneru Žižoviću, tražio od Žiživoća da napusti presicu, što je on i učinio uz konstataciju da je "ovako nešto prvi put doživio".

- Protivnik je igrao sa "tri čovjeka više". Ne znam koja će ocjena biti za sudije, ali protivničkom treneru ne želim da iskažem nepoštovanje. Želim da kažem nešto o nama - objasnio je Ozat zbog čega je tražio da gostujući trener napusti presicu.

- Ja nisam došao radi novca, došao sam samo zbog dobrih odnosa sa predsjednikom. Došao sam da pomognem, ali vidim da u gradu ima nejasnoća i protivnika. Prema nama se ponašaju kao da smo došli iz Sirije. Mi se trudimo i želimo da uzmemo naknadu za taj trud - kazao je Ozat.

Dodao je da klub nema dugova za licencu, "nemamo nikakvih problema, ali nam ne daju licencu".

- Ne znam šta se traži. Vjerovatno žele da ova ekipa nema uspjeha. Ove sedmice, ako se to ne završi, mi nemamo razloga da budemo ovdje - kazao je Ozat, koji je istakao kako "nigdje u svijetu sudija ne bi ovako sudio za domaću ekipu".

On smatra kako je već neko odlučio ko će ispasti, ali da se oni nemaju namjeru predati, bez obzira na opstrukcije.

- Neka se niko ne sekira, ova će ekipa osigurati opstanak. Bitno je samo da naši navijači ne izgube nadu. Ako ne dobijemo registraciju naredne sedmice, pisat ću predsjedniku Turske i obavijestiti ga da se ovdje prema nama ponašaju kao prema izbjeglicama - kazao je Ozat, koji je istakao da ne bježe, da nisu na "crvenim potjernicama", nego su samo došli da rade u Bosnu i Hercegovinu.

Ozat je najavio i da će, ako se ponovi slično suđenje protiv Čelika, "pisati i UEFA-i".

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo