0°C
Mostar 5°C
Tuzla 3°C
Banja Luka 3°C
Bihać 1°C

24.02.2020 / 13:11 BiH - Predsjedavajući Vijeća ministara

Tegeltija u Londonu: Predano raditi na reformama

Tegeltija u Londonu: Predano raditi na reformama

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija danas je u Londonu učestvovao na Investicionoj konferenciji o Zapadnom Balkanu koju organizuje Evropska banka za obnovu i razvoj /EBRD/.

Nakon zvaničnog otvaranja Konferencije i pozdravnih riječi predsjednika EBRD-a Sume Čakrabatija i Andreja Plenkovića, premijera Republike Hrvatske koja predsjedava Evropskom unijom, održana je i sjednica na kojoj su učestvovali predsjedavajući Vijeća ministara BiH, te premijeri i ministri zemalja zapadnog Balkana.

Na marginama Konferencije, predsjedavajući Tegeltija sastao se sa predsjednikom EBRD-a Sumom Čakrabatijem, sa kojim je razgovarao o aktuelnoj političkoj i ekonomskoj situaciji u BiH, te regionalnim projektima i inicijativama.

Ovom prilikom, predsjedavajući Tegeltija je istakao da je novi saziv Vijeća ministara u potpunosti opredijeljen da, u skladu sa svojim nadležnostima, zajedno sa vladama entiteta nastavi predano da radi na evropskim integracijama i reformskim procesima usmjerenim na stabilizaciju privrednih prilika, privredni rast, povećanje efikasnosti javne uprave, te privlačenje domaćih i stranih investicija sa ciljem otvaranja novih radnih mjesta.

Na sastanku je razgovarano i o investicionim planovima za naredni period, sa posebnim fokusom na intenziviranje saradnje u pružanju podrške inicijativi za ojačavanje investicione klime u BiH.

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija razgovarao je danas u Londonu, na marginama Investicione konferencije EBRD-a o Zapadnom Balkanu, sa parlamentarnom državnom podsekretarkom Ministarstva spoljnih poslova Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske Vendi Morton.



(Vijesti.ba )

Izdvajamo