10°C
Mostar 12°C
Tuzla 17°C
Banja Luka 15°C
Bihać 10°C

24.02.2020 / 13:28 Ostali sportovi - Sastanak u Sarajevu

Vlada FBiH će finansijski podržati košarkašku reprezentaciju BiH u kolicima

Vlada FBiH će finansijski podržati košarkašku reprezentaciju BiH u kolicima
Foto: FBI - Vijesti.ba

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić i ministri Salko Bukvarević i Šemsudin Dedić primili su danas predstavnike reprezentacije BiH u košarci u kolicima, direktora Alagu Pašića i selektora Armina Aziraja.

Delegacija Vlade FBiH čestitala je košarkaškoj reprezentaciji BiH u kolicima na svim dosadašnjim uspjesima. Kazali su kako su oni najbolji bh. ambasadori te da će Vlada FBiH i dalje podržavati reprezentaciju i biti uz ove momke, saopćeno je iz Vlade FBiH.

Dogovorena je i finansijska podrška za odlazak na predstojeće Evropsko prvenstvo koje će ove godine biti održano u Atini, ali je upućen apel i svim drugim institucijama i pojedincima da u skladu s mogućnostima pomognu bh. reprezentativcima, jer je riječ o multietničkoj reprezentaciji čiji reprezentativci dolaze iz cijele BiH.

Premijer Novalić je još jednom istakao opredjeljenje Vlade FBiH da podržava sve bh. reprezentacije a posebno reprezentacije iz paraolimpijskih sportova te da će tako biti i u narednom periodu.

Ministar Bukvarević je kazao kako je sport i svaki vid sportske aktivnosti jedan od najefikasnijih načina rehabilitacije za osobe s invaliditetom te da je ponosan na sve što ovi momci čine i na sve njihove uspjehe.

Direktor reprezentacije Alaga Pašić ističe da poznavajući ekipe s kojima će igrati i ove godine očekuje dobar rezultat. Pored priprema koje će biti odrađene, i ostale aktivnosti će biti podređene Evropskom prvenstvu.

- BiH nije obična država, te da ni ova reprezentacija nije obična, što smatraju i svojim velikim uspjehom. Jedan pomoćnik direktora je iz Sarajeva, drugi iz Bijeljine, selektor je iz Gradačca, a trener iz Banje Luke. Gradimo jedinstvo, mi smo multietnička reprezentacija, djelujemo na cijelom prostoru BiH i tu je i ključ uspjeha - rekao je Pašić.



(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo