13°C
Mostar 15°C
Tuzla 18°C
Banja Luka 18°C
Bihać 14°C

24.02.2020 / 15:09 Regija - Institut za javno zdravlje Crne Gore

Rizik od pojave koronavirusa u Crnoj Gori umjeren

Rizik od pojave koronavirusa u Crnoj Gori umjeren
Foto: MINA - Vijesti.ba

Rizik od pojave koronavirusa u Crnoj Gori više nije nizak, na razini je umjerenog, priopćili su iz Instituta za javno zdravlje Crne Gore, navodeći da se putovanja u ugrožena područja ne zabranjuju, ali savjetuju da se ne putuje ako to nije neophodno.

 

Ravnatelj Instituta Boban Mugoša novinarima je kazaoa kako se situacija u Italiji drastično promijenila.

 "U našem susjedstvu imamo izvanrednu situaciju, koja se mijenja iz sata u sat. Pratimo pažljivo i u stalnom smo kontaktu s kolegama iz Italije, iz okruženja, i sa Svjetskom zdravstvenom organizacijom", kazao je Mugoša.

 Napomenuo je kako je zbog svega navedenog danas održana i sjednica Koordinacijskog tijela koje ne želi zabranjivati komunikaciju ljudi i roba, ali želi ukazati na ozbiljnost situacije.

 Putovanja u pogođene regije se ne zabranjuju, ali se savjetuje da se ne putuje ako to nije neophodno, kazao je.

 "Obveza je da se graničnoj policiji i inspekciji jave po povratku u Crnoj Gori", izjavio je Mugoša, naglašavajući da će osobe koje dolaze iz ugroženih područja biti stavljene pod nadzor.

 Iz Instituta su kazali da se, prema neslužbenim informacijama, crnogorski državljanin koji se nalazio na kruzeru osjeća dobro i da je test koji su radili Japanci negativan, prenosi RTCG.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo