10°C
Mostar 12°C
Tuzla 15°C
Banja Luka 15°C
Bihać 11°C

28.02.2020 / 17:48 Fudbal - Premijer liga BIH

Tuzla City i Velež remizirali na Tušnju, Arežina nije iskoristio 'penal'

Tuzla City i Velež remizirali na Tušnju, Arežina nije iskoristio 'penal'
Foto: Fena / Vijesti.ba
U prvoj utakmici 21. kola Premijer lige BiH, na stadionu Tušanj u Tuzli danas su nogometaši Tuzla Cityja i Veleža podijelili bodove odigravši 0:0.

Domaći sastav nastupio je bez suspendiranih Badar Badjija, Adisa Hadžanovića i Mirsada Hasanovića, te Jove Kojića, koji se razbolio, ali se u vrh napada vratio prvi strijelac Vojo Ubiparip.

Prvih pola sata igralo se obostrano oprezno, a za publiku u prvom poluvremenu nije bilo puno uzbuđenja, osim u dva navrata.

U 35. minuti, sa ivice šesnaesterca dobro je šutirao Mehmed Ćosić, lopta je išla pod gredu, ali je golman domaćih Nevres Fejzić bio na pravom mjestu i spriječio  pogodak.

Mada su imali prividnu inicijativu, igrači Tuzla Cityja prvi udarac uputili su u 44. minuti i to je bila sjajna šansa za „plave“.

Dženis Beganović je s oko 25 metara odlično uposlio Filipa Arežinu koji je sa desetak metara šutirao uz desnu stativu, ali se odbranom istakao golman Veleža Adnan Bobić.

Nastavak je donio igru s mnogo prekida na teškom terenu, te agresivniju igru domaćih.

U 65. minuti Ubiparip nije iskoristio grešku Veležove odbrane, kada je Bobić istrčao „uprazno“, a prvi strijelac Baljićeve ekipe šutirao, ali je loptu ispred praznog gola izbacio neko od braniča „rođenih“.

Samo dvije minute kasnije sjajno je šutirao Beganović, no ponovo se istakao Bobić izbacivši loptu ispod grede u korner.

U 81. minuti domaći sastav propustio je veliku priliku da dođe do pobjede. Golman Bobić nesmotreno je u 16-ercu srušio Ajdina Nukića, dosuđen je „penal“, ali je Filip Arežina sa 11 metara šutirao u gredu.

U finišu susreta Velež je iz kontre zamalo došao do pobjede, ali je šut Ćosića u 87. minuti otišao visoko preko gola.

Na kraju se mreže nisu zatresle i ekipe su osvojile po bod, a time nikako ne mogu biti zadovoljni igrači i stručni štab Tuzla Cityja, koji polako zaostaju u borbi za visok plasman.

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo