8°C
Mostar 13°C
Tuzla 11°C
Banja Luka 11°C
Bihać 7°C

29.02.2020 / 08:33 Svijet - Raste broj oboljelih

U Kini 427 novozaraženih od koronavirusa

U Kini 427 novozaraženih od koronavirusa
Foto: Agencije - Vijesti.ba

Koronavirusom u kontinentalnoj Kini se zarazilo novih 427 osoba, što je više nego dan ranije kada ih je bilo 327, izvijestile su danas kineske zdravstvene vlasti.

Ukupan broj zaraženih tako je u kontinentalnoj Kini dosad dosegnuo 79.251.

Jučer je od posljedica zaraze virusom COVID-19 umrlo 47 osoba, tako da je dosad zbog toga u tom dijelu svijeta umrlo 2.835 osoba.

Središnja kineska provincija Hubei, epicentar zaraze, izvijestila je o 45 novih smrtnih slučajeva, od čega je samo u glavnom gradu te provincije Wuhanu bilo 37 smrtnih slučajeva.

Kad se izuzmu podaci iz te najteže pogođene pokrajine, na području cijele Kine zabilježena su samo 4 nova slučaja zaraze u petak, što je najniža brojka otkad su kineske zravstvene vlasti počele prikupljati te podatke.

Koronavirus je ukupno u svijetu ubio najmanje 2800 ljudi, veliku većinu u kopnenoj Kini. Zaraza je prisutna na svim kontinentima osim na Antarktici.

Broj zaraženih porastao je u Italiji, SAD-u, Španjolskoj, Iraku i Iranu i drugim zemljama. Nizozemska i Island su prijavili prve slučajeve zaraze.

Prema novoj procjeni WHO-a, rizik širenja i utjecaja koronavirusa je sada jako visok na globalnoj razini. No, još uvijek ne smatraju da se radi o pandemiji.


(Vijesti.ba / Hina)

Izdvajamo