30°C
Mostar 32°C
Tuzla 32°C
Banja Luka 33°C
Bihać 33°C
Powered by Dark Sky

25.03.2020 / 19:44 KORONAVIRUS - Sergej Sobyanin

Gradonačelnik Moskve najavio da će javna mjesta ostati zatvorena i iduće sedmice

Gradonačelnik Moskve najavio da će javna mjesta ostati zatvorena i iduće sedmice

Gradonačelnik Moskve Sergej Sobyanin rekao je da bi sva mjesta za zabavu u glavnom gradu trebala ostati zatvorena i iduće sedmice, kako bi se spriječilo širenje koronavirusa, ali će se u četvrtak objaviti konkretne mjere, prenijele su ruske novinske agencije.

Gradonačelnik je rekao kako smatra da svi restorani i kafići trebaju ostati zatvoreni i da treba ograničiti rad trgovačkih centara i parkova, prenio je Reuters.

Ranije u srijedu, predsjednik Vladimir Putin saopćio je nove mjere namijenjene usporavanju prenosa koronavirusa, proglasivši sljedeću sedmicu neradnom sedmicom za mnoge Ruse i pozvavši ljude da ostanu kod kuće.

U okviru borbe protiv širenja koronavirusa, Putin je najavio i odgađanje referenduma o ustavnoj reformi u Rusiji koji je bio predviđen za 22. april.

Broj slučajeva koronavirusa u Rusiji porastao je na  658, uz rekordna 163 slučaja novozaraženih, objavljeno je na internetskoj stranici vlade u srijedu.

U ranijem izvještaju jedne od ruskih nadzornih  internetskih stranica saopćeno je da ukupan broj slučajeva iznosi 516 ljudi.
(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo