15°C
Mostar 17°C
Tuzla 21°C
Banja Luka 21°C
Bihać 18°C

30.03.2020 / 16:51 KORONAVIRUS - Zastupnici

HDZ: Nema nikakvog razloga da Parlament FBiH ne zasjeda

HDZ: Nema nikakvog razloga da Parlament FBiH ne zasjeda
Foto: Fena / Vijesti.ba
Zastupnici HDZ BiH-HNS u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH jednako kao i njihove kolege u Zastupničkom domu smatraju kako nema nikakvog razloga da Parlament Federacije BiH ne zasjeda u uvjetima krize nastale zbog pandemije koronavirusa.

"Naša je ljudska, moralna, a na kraju i ustavna obveza raditi svoj posao i u kriznim uvjetima, jednako kao što ga rade i mnogi drugi. Uz obvezno poštivanje mjera zaštite, smatramo da je moguće održati zasjedanja oba doma te donijeti neophodne Izmjene i dopune Poslovnika o radu koje su već spremne, a koje bi nam omogućile on-line zasjedanja", poručili su izaslanici HDZ BiH-HNS u Domu naroda Parlamenta F BiH.

Odbacili su svaku mogućnost suspendiranja ustavnih nadležnosti zakonodavnoj vlasti od strane pojedinih dužnosnika izvršne te naglasili kako teret krize nastale zbog pandemije koronavirusa trebaju preuzeti svi te svojim radom i angažiranjem dati doprinos pronalasku najučinkovitijih mjera oporavka.

"Zbog pandemije virusa covid-19 koji je paralizirao cijeli svijet, svi moramo preuzeti svoj dio odgovornosti, predstavnici vlasti svakako najveći. Svjesni smo kako uporedo s mjerama zaštite zdravlja ljudi, aktivno treba raditi na mjerama opstanka i spašavanja gospodarstva. S tim u vezi bit će neophodno mijenjati postojeća i donositi nova zakonska rješenja kojima ćemo odgovarati na izazove pred kojima smo se našli", poručuju izaslanici HDZ BiH-HNS naglašavaju kako nije vrijeme političkih prepucavanje već odgovornosti prema poslu kojeg rade, uz puno poštovanje zakona i ustava.

"Samo zajedničkim angažiranjem možemo se uspješno boriti i izboriti s krizom koja nas je zahvatila zbog pandemije koronavirusa, posebno u složenim sustavima kakav je Federacija BiH. Pri tomu moramo biti svjesni da svako međusobno zadiranje u ustavne nadležnosti dodatno produbljuje ionako teško stanje u Federaciji BiH i BiH. Oni koji su nas birali kao i oni koji pune Proračun Federacije BiH od nas očekuju da radimo i dodatno se angažiramo na donošenju zakona koji će pomoći u izlasku iz krize. Nema nijednog razloga da ne radimo svoj posao i damo svoj doprinos u ovim teškim vremenima", poručili su izaslanici HDZ BiH-HNS u Domu naroda Parlamenta F BiH.

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo