-1°C
Mostar 5°C
Tuzla 3°C
Banja Luka 3°C
Bihać 2°C

31.03.2020 / 12:17 KORONAVIRUS - Predsjedatelj Doma naroda

Čović razgovarao s veleposlanicima Srbije i Crne Gore

Čović razgovarao s veleposlanicima Srbije i Crne Gore
Dragan Čović / Vijesti.ba
Predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Dragan Čović razgovarao je danas telefonom s veleposlanikom Republike Srbije u BiH, Nj. E. Aleksandrom Đorđevićem.

U razgovoru oko trenutne zdravstveno-epidemiološke situacije uzrokovane pojavom korona virusa, koja je pogodila Bosnu i Hercegovinu, Republiku Srbiju i zemlje okruženja, iskazana je potreba većeg razumijevanja i suradnje prilikom suzbijanja virusa i zaštite zdravlja stanovništva.

Također, istaknuto je kako je nepohodno donijeti stabilizirajuće i poticajne mjere za ukupno gospodarstvo.

Dužnosnici su razgovarali i o bilateralnim odnosima Bosne i Hercegovine i Srbije, odnosima u regiji, uz naglasak kako je suradnja i uzajamna pomoć u borbi protiv korona virusa ključna."


Predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine  Dragan Čović danas je telefonom razgovarao s veleposlanikom Crne Gore u Bosni i Hercegovini, Nj. E. Obradom Mišom Stanišićem.

Tijekom razgovora, dužnosnici su razmjenili stajališta o poduzetim aktivnostima u borbi protiv pandemije korona virusa, uz naglasak kako se mora učiniti dodatni napor pri zaštiti zdravlja stanovnika, ali i ukupnog zdravstvenog sustava.

Ocijenjeno je kako se protiv globalne pandemije moraju uključiti i sve razine vlasti, te kako je, uz potporu zdravstvenom sustavu, nužno osigurati pomoć i utvrditi mjere za oporavak gospodarstva.

Iskazano je uvjerenje u nastavak uspješne suradnje, kao i razvoj postojećih prijateljskih odnosa Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo