9°C
Mostar 11°C
Tuzla 13°C
Banja Luka 12°C
Bihać 8°C

31.03.2020 / 16:55 KORONAVIRUS - Raste zabrinutost

U Srbiji još 7 umrlih i 115 zaraženih, Mali: Vučić se ne osjeća dobro

U Srbiji još 7 umrlih i 115 zaraženih, Mali: Vučić se ne osjeća dobro
Aleksandar Vučić / Vijesti.ba
U Srbiji je još sedam osoba preminulo od koronavirusa, a ukupno su potvrđena 23 smrtna slučaja. Registrirano je još i 115 slučajeva zaraze koronavirusom, saopćeno je na redovnoj pres-konferenciji.

Direktor Klinike za infektivne i tropske bolesti, dr. Goran Stevanović rekao je da je ovo najteži dan u Srbiji. Ukupan broj zaraženih iznosi 900.

- Očekuju nas još gori dani. Ovo je rezultat nepoštivanja mjera, preporuka koje smo davali, kada smo molili i kumili. Ako nastavimo ovako neodgovorno da se ponašamo i prema sebi i prema drugima, nama se, zaista, bliži scenarij Italije i Španije.

Olako smo shvatili opasnost od ove bolesti. I dalje se intenzivno družimo. I dalje pokušavamo da na bilo koji način izbjegnemo mjere. Ako nastavimo tako da se ponašamo, nećemo moći da pomognemo našim sugrađanima. To je sve što u ovom trenutku imam da vam kažem. Ja sad moram da idem dalje, da pomažem svojim kolegama koji cijeli dan provode u skafanderima i maskama - rekao je Stevanović i napustio pres-konferenciju.

Testiranje uzoraka na koronavirus počelo je i u Direkciji za nacionalne referentne laboratorije u Batajnici i na Veterinarskom institutu u Kraljevu.

Donesena je odluka da se, uz Beogradski sajam, za privremene bolnice pripreme i Beogradska arena, hala "Aleksandar Nikolić" i hala "Ranko Žeravica".

Predsjednik Srbije, Aleksandar Vučić ne osjeća se dobro i danas se nije mogao obratiti javnosti, saopštio je to ministar finansija u Vladi Srbije, Siniša Mali.

Mali je poručio da će se predsjednik Srbije obratiti narodu u narednih 48 sati.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo