11°C
Mostar 13°C
Tuzla 13°C
Banja Luka 12°C
Bihać 9°C

02.04.2020 / 15:48 KORONAVIRUS - FTZ

Zaštitna odijela za Hitnu službu JU Dom zdravlja 'Dr. Mustafa Šehović' Tuzla

Zaštitna odijela za Hitnu službu JU Dom zdravlja 'Dr. Mustafa Šehović' Tuzla
Foto: FENA
Fondacija tuzlanske zajednice (FTZ) donirala je 55 zaštitnih odijela za Hitnu službu JU Dom zdravlja 'Dr. Mustafa Šehović' Tuzla, u cilju preventivnog djelovanja i smanjenja posljedica pandemije COVID 19.

Ta donacija pomoći će zdravstvenim radnicima u Hitnoj službi JU Dom zdravlja 'Dr. Mustafa Šehović' Tuzla da zaštite svoje radnike i nastave svakodnevne poslove i intervencije.

- Važno je da naše zdravstvene ustanove budu adekvatno opremljene i da zdravstveni radnici, u situaciji pandemije, budu zaštićeni da bi nastavili pružati usluge zdravstvene zaštite. Kontakt bilo koga od nas sa zaraženom osobom uzrokovao bi izolaciju cijele ekipe. Na ovaj način i mi sami se osjećamo sigurnije. Možemo nastaviti s onim što nam je dužnost, pomoć drugima - rekla je prilikom primopredaje donacije dr. Nedžada Džinđovski.

Fondacija tuzlanske zajednice prethodno je obezbijedlila higijenskim sredstvima i zaštitnim maskama 13 područnih ambulanti, s područja TK. Obezbijeđeni su topli obroci za više od 300 socijalno ugroženih građana, kao i materijal za izradu zaštitinih vizira.

Da bi nastavila s podrškom najugroženijima Fondacija tuzlanske zajednice pokrenula je kampanju 'Solidarnošću protiv koronavirusa' u kojoj poziva građane i preduzeća u BiH da pokažu solidarnost i društvenu odgovornost u vrijeme krize.

- Svi koji žele donirati i uključiti se u kampanju mogu to učiniti on-line na linku  VIDEO ili na račun br. 1321 0020 0707 4926, kod NLB banke - navodi se.

Fondacija će prikupljena sredstva odmah distribuirati institucijama, organizacijama i neformalnim grupama građana, koji rade na rješavanju tih pitanja.

- S ciljem odgovornog i transprarentnog poslovanja priliv i distribucija sredstava bit će jasno prikazani na stranici doniraj.ba. Zajedno učinimo sve da posljedice pandemije po naše zdravlje i našu zajednicu budu što manje - naglašeno je.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo