7°C
Mostar 13°C
Tuzla 11°C
Banja Luka 11°C
Bihać 10°C

07.04.2020 / 09:10 KORONAVIRUS - Britanski premijer

Zdravstveno stanje Johnsona nepromijenjeno

Zdravstveno stanje Johnsona nepromijenjeno
Foto: EPA - Vijesti.ba

Britanski premijer Boris Johnson proveo je noć na odjelu intenzivnog liječenja londonske bolnice St Thomas' i njegovo je stanje bez promjena, objavili su jutros britanski mediji.

Johnsonova osobna borba s koronavirusom uzdrmala je britansku vladu baš u vrijeme kad zemlja, po znanstvenicima, ulazi u možda i najteži tjedan pandemije.

Nije na respiratoru

Britanski premijer je 27. ožujka objavio da je zaražen koronavirusom i bio je u samoizolaciji u Downing Streetu do nedjelje kad je prevezen u bolnicu jer simptomi nisu popuštali.

Sinoć je premješten na odjel intenzivne njege jer mu se stanje rapidno pogoršalo. Izvor iz bolnice kazao je medijima da je Johnson dobio kisik, ali je bio pri svijesti i nije na respiratoru.

Mijenjat će ga ministar vanjskih poslova

Za vrijeme boravka na intenzivnom liječenju mijenjat će ga ministar vanjskih poslova Dominic Raab. Kraljica Elizabeta informirana je o situaciji, objavila je Buckinghamska palača.

Johnsonov glasnogovornik ranije jučer nije želio odgovoriti na pitanje ima li premijer upalu pluća, ali njegov premještaj na intenzivnu dovoljno govori o težini situacije.

Zdravstveni stručnjaci koje su kontaktirali britanski mediji kažu da nema sumnje da je Johnson jako bolestan.

Svjetski čelnici, među kojima američki predsjednik Donald Trump i francuski Emmanuel Macron, poželjeli su mu brz oporavak.


(Vijesti.ba / Hina)

Izdvajamo