6°C
Mostar 12°C
Tuzla 10°C
Banja Luka 10°C
Bihać 9°C

07.04.2020 / 14:42 KORONAVIRUS - Koronavirus

Baptistička crkva i volonteri uručili pomoć najpotrebnijima u Konjicu

Baptistička crkva (BC) iz Konjica u saradnji sa Udruženjem “Volonteri i prijatelji konjičke regije”(VIPK) posjetila je 20 socijalno ugroženih porodica s područja općine Konjic i podijelila im pakete namirnica na kućne adrese.

“Mi smo mala grupa ovdje u Konjicu, a ideja da se pomogne je od srca. Ovo je mali izraz, da je ljubav Božija, da je za njega svaki život dragocjen i da ih Bog voli. Posebno u ovo vrijeme gdje su ljudi u panici i strahu. Mi želimo da njegovu ljubav izrazimo i na ovaj način. Vrlo smo zadovoljni i zahvalni volonterima, oni imaju kontakte i što su toliko spremni i energični, spremni da pomažu. To je zaista fino.” - rekao je Fisnik Zenelaj, pastor BC u Konjicu.

Ova vrijedna ekipa humanista boravila je u Donjem Selu, Zaslivlju, Orahovici, Ovčarima, Podorašcu, Vrbljanima, Zukićima, Spiljanima, Bijeloj, a pomoć je transportovana i ka Gornjim Višnjevicama, Grabovcima, Koto, Treboje, Ugošća.
Sarah Attwood, saradnica BC Konjic, kazala je kako je cilj pomoći svima kojima je pomoć potrebna.

“Mi smo danas došli kao crkva da podjelimo Božiju ljubav i nadu u našem Konjicu, dok je ovakva situacija. Htjeli smo i praktično da pomognemo. Svi smo zahvalni medicinskim radnicima u bolnicama, podržimo ih u njihovom radu tako da ostanemo kući, da manje širimo rizik svi mi i u gradu i na selima.”

Podršku u realizaciji humanitarne akcije pružili su iz Centra za socijalni rad općine Konjic, aktivisti Asocijacije mladih SDA Konjic i vijećnik SBB, Ajdin Tinjak.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo