10°C
Mostar 12°C
Tuzla 14°C
Banja Luka 14°C
Bihać 12°C

08.04.2020 / 12:51 KORONAVIRUS - Covid-19

Razmatra se ograničenje kretanja unutar HNK

Razmatra se ograničenje kretanja unutar HNK
Foto: Vlada HNK

Na današnjem, redovnom koordiniranju Vlade i Kantonalnog štaba civilne zaštite HNK-a, zatraženo je da Štab i MUP razmotre način i mogućnosti uvođenja ograničenja kretanja između općina i gradova u tom kantonu.

Također, zaključeno je kako će Štab hitno, od općinskih i gradskih inspektorata, zatražiti pojačan nadzor nad provedbom donesenih naredbi i mjera u svezi sa širenjem koronavirusa, a zbog evidentnih kršenja zapovijedi na terenu, saopćeno je iz Vlade HNK-a.

S obzirom na složeno epidemiološko stanje, ocijenjeno je kako je, prema preporuci epidemiologa, nužno prijeći na novi način rada koordinacijskog tijela i Štaba.

S ciljem odgovornog ponašanja i zaštite svih sudionika redovnih press konferencija, donesena je odluka da se već od danas primjenjuje drukčiji model komuniciranja s javnošću.

Novi model podrazumijeva kako će javnost i dalje imati sve potrebne informacije koje će biti plasirane redovnim saopćenjima, povremenim video obraćanjima i drugim načinima komuniciranja, stoji u saopćenju.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo