6°C
Mostar 12°C
Tuzla 10°C
Banja Luka 10°C
Bihać 9°C

08.04.2020 / 13:46 KORONAVIRUS - Vili Beroš

Objavljeni detalji o zarazi u domu: 10 pozitivnih, svih 49 ima simptome

Objavljeni detalji o zarazi u domu: 10 pozitivnih, svih 49 ima simptome
Vili Beroš / Arhiv
Iz Doma za starije i nemoćne u Vukovarskoj ulici evakuirano je ukupno 49 štićenika s drugog kata na kojem je utvrđeno kako je 10 korisnika zaraženo koronavirusom. Dvoje djelatnika Doma pozitivno je na koronavirus, a još se uvijek čekaju rezultati više testova.

Do jučer smo uspješno branili domove za starije, koji su od iznimne važnosti. Nažalost jučer je u Splitu koronavirus ušao u dom. Tijekom noći je evakuirano 49 bolesnika od njih ukupno 318. Zbrinuti su u KBC-u na Križinama, samo dva bolesnika imaju srednje teške tegobe. Nitko od jučer premještenih korisnika doma nije na respiratoru.

Njihova prosječna dob je 86 godina. Postupa se u preostalom dijelu Doma za starije. Sretna okolnost je što je zahvaćen jedan kat, a ostali dijelovi doma su fizički dovojeni. Svim djelatnicima koji su bili na drugom katu određena je samoizolacija.

Primarni cilj nam je spriječiti daljnje širenje na ostale korisnike doma. Od njih 49, deset je pozitivnih u ovom trenutku. Učinjeno je testiranje za sve i rezultate ćemo imati tijekom dana, kazao je ministar Beroš.

Ukoliko se dokaže da je netko od korisnika ili djelatnika imao određene tegobe, to je dovoljan razlog za određene sankcije, istaknuo je Beroš.

Na novinarsko pitanje je li ovaj slučaj zvono za uzbunu i za ostale domove, Beroš je kazao kako je način širenja virusa nepoznanica te kako će iz ovog sigurno ići još detaljnije upute nastavno na ove koje postoje.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo