1°C
Mostar 7°C
Tuzla 6°C
Banja Luka 3°C
Bihać 2°C

08.04.2020 / 18:20 KORONAVIRUS - Predsjednik HDZ-a

Čović: Niko nikoga ne može prevariti, samo možemo potonuti zajedno

Čović: Niko nikoga ne može prevariti, samo možemo potonuti zajedno
Dragan Čović / Vijesti.ba
Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Dragan Čović boravio je danas u Zapadnohercegovačkom kantonu, u Širokom Brijegu, odakle je poslao poruku da je komunikacija s ostalim političkim akterima danas mnogo bolja nego prije.

Naglasio je da koronavirus možda posluži za mudrije djelovanje u politici.

- Komunikacija koju danas imamo je puno bolja nego je bila prije mjesec, između svih nas. Neke stvari koje ne bismo nikad dogovorili, posljednji mjesec se nekako dogovorimo' - kazao je Čović u Širokom Brijegu.

Tvrdi da je povjerenje na višem nivou nego što je bilo prije mjesec.  

- Nije svako zlo samo za zlo, iz ove krize možda proistekne jedno veće povjerenje i upućenost jednih na druge, jer evidentno ovdje niko nikoga ne može prevariti, samo svi zajedno možemo potonuti'', ustvrdio je Čović.

Istaknuo je kako će se zdravstveni sistem u određenoj mjeri oduprijet koronavirusu, a to se ne bi desilo bez zajedničkog rada.

- Korona nam možda posluži za mudrije djelovanje u politici - rekao je Čović.

Kad ovo sve skupa prođe, kako ističe, vjeruje da će za to imati mudrosti.

- Svi oni koji su se danas zbili oko jedne političke partije, bez obzira na to koja je to politika, moraju čuti glas onoga drugog, jer nadležnosti u BiH su ustavne nadležnosti i one se ne smiju suspendirati. Zato sam rekao da jednostavno Parlament mora raditi u punom kapacitetu, do kraja transparentno, kao i svi ostali nivoi vlasti - zaključio je.

(Vijesti.ba / Avaz)

Izdvajamo