5°C
Mostar 10°C
Tuzla 6°C
Banja Luka 5°C
Bihać 2°C

09.04.2020 / 14:05 KORONAVIRUS - Sarajevo

Općina Centar nabavila dezinfikacioni tunel za potrebe Opće bolnice

Općina Centar nabavila dezinfikacioni tunel za potrebe Opće bolnice
Foto: Vijesti.ba
Danas je ispred Opće bolnice „Prim.dr. Abdulah Nakaš“ doniran dezinfikacioni tunel koji je Općina Centar nabavila za potrebe ove bolnice.

U ime Općine Centar ovom primopredaji je prisutvovao općinski načelnik dr. Nedžad Ajnadžić, dok je u ime Opće bolnice ovu donaciju preuzeo direktor Opće bolnice prim. dr. Zlatko Kravić koji se zahvalio na kontinuiranoj podršci koju Općina Centar godinama pruža ovoj zdravstvenoj ustanovi. Za isporuku i montažu ovog dezinfikacionog tunela je bila zadužena firma „Grizelj“ koja je također kao donaciju obezbijedila dodatne količine dezinfikacionog sredstva potrebnog za rad tunela. Općina Centar je za nabavku tunela i sredstva za dezinfekciju koje može trajati sedam dana izdvojila gotovo 6.000 KM.

- Ova današnja donacija predstavlja nastavak naše uspješne dugogodišnje saradnje iz oblasti zaštite i spašavanja sa ovom medicinskom ustanovom.  Danas postavljamo drugi tunel koji je nabavila Općina Centar, a prvi je postavljen ispred naše ustanove. U toku je procedura nabavke i isporuke novog medicinskog vozila za potrebe transporta osoba za koje se sumnja da su zaražene koronavirusom, objasnio je Vahid Bećirević, pomoćnik načelnika za civilnu zaštitu i mjesne zajednice Općine Centar.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo