2°C
Mostar 7°C
Tuzla 6°C
Banja Luka 6°C
Bihać 5°C

09.04.2020 / 14:08 KORONAVIRUS - Ministrica zdravstva USK

Ćemalović: Prinudni izolatorij u Cazinu trebao bi biti osposobljen u toku dana

Ćemalović: Prinudni izolatorij u Cazinu trebao bi biti osposobljen u toku dana
Nermina Ćemalović / FENA
Ministrica zdravstva Unsko-sanskog kantona (USK) Nermina Ćemalović potvrdila je da će državljani Bosne i Hercegovine, koji su trenutno smješteni u karantenu na Graničnom prijelazu Izačić, ...

... biti premješteni u prinudni izolatorij u Cazinu, odnosno u svoja mjesta prebivališta širom države.

- Već znate da se oko 50 naših građana jutros vratilo iz Austrije i da su trenutno u graničnom karantenu. Jednostavno, postupili smo po naredbi Predsjedništva BiH. Sve osobe su prošle ljekarski pregled, a dostavljena su im hrana i pokrivači. Vjerovatno ćemo u toku dana osposobiti prinudni karanten u dvorani cazinske medrese, gdje ćemo smjestiti 17 osoba iz našeg kantona - rekla je ministrica Ćemalović.

Građani iz drugih područja Bosne i Hercegovine bit će transportovani u mjesta iz kojih dolaze.

- Osim 17 građana iz USK, jutros su nam stigli i građani Sarajeva, Banja Luke, Tuzle, Zenice, Goražda, Jajca, Gornjeg Vakufa, Brčkog i Novog Grada. Oni će iz šatora na Graničnom prijelazu Izačić biti izmješteni u svoja mjesta prebivališta - dodala je Ćemalović.

Sportska dvorana Medrese "Džemaludin ef. Čaušević" u Cazinu još prije nekoliko dana pripremljena je kao prostor za prinudnu izolaciju, s kapacitetom od 97 zasebnih jedinica.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo