6°C
Mostar 11°C
Tuzla 8°C
Banja Luka 9°C
Bihać 7°C

09.04.2020 / 15:47 KORONAVIRUS - COVID-19

Radojičić: Broj oboljelih u Banjoj Luci još nije počeo da opada

Radojičić: Broj oboljelih u Banjoj Luci još nije počeo da opada
Foto: Facebook
Gradonačelnik Banje Luke Igor Radojičić upozorio je danas da taj grad još uvijek nije stigao do vrhunca epidemije koronavirusa te da je neophodno da se građani pridržavaju propisanih mjera, a bit će zabranjena okupljanja na još nekim lokacijama.

U Banjoj Luci su do sada koronavirusom zaražene 232 osobe, a Radojičić kaže da se od 19. marta zadržava isti trend oboljelih od 10 novooboljelih dnevno.

- To s jedne strane može da predstavlja dobru informaciju, jer smo spriječili da dođe do eksponencijalnog rasta, ali s druge strane pokazuje da još uvijek nije počeo da opada broj novooboljelih i da je još usponska faza – rekao je on i dodao da se situacija za sada može predvidjeti i kontrolisati.

U tom gradu su aktivna dva karantina u kojima je smješteno ukupno 56 osoba, u kućnoj izolaciji je 2.100 i značajan broj oporavljenih od koronavirusa.

Najavio je da će, nakon nekoliko izletišta, biti zatvorena Tvrđava Kastel, kampus i nekoliko fudbalskih stadiona u Banjoj Luci, na kojima je primijećeno okupljanje građana.

Radojičić je, nakon sjednice gradskog Štaba za vanredne situacije, najavio ponovne kontrole u domovima za stare i nezbrinute osobe, jer se ubrajaju u rizične kategorije.

- Otvorit ćemo i novi, treći karantin, u srednjoškolskom domu – rekao je gradonačelnik Banje Luke te ponovo upozorio sve one koji namjeravaju da naredne praznike provedu u Banjoj Luci da će morati provesti 14 dana u lokalnom karantinu.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo