4°C
Mostar 9°C
Tuzla 6°C
Banja Luka 6°C
Bihać 5°C

26.05.2020 / 09:31 Politika - Aleksandra Pandurević

Pandurević: Dodiku i Čoviću ne odgovara što su izgubili kontrolu nad izborima

Pandurević: Dodiku i Čoviću ne odgovara što su izgubili kontrolu nad izborima
Foto: Arhiv - Vijesti.ba

Stvarni motiv SNSD-a i ostalih koji se bune zbog odgađana izbora nije termin održavanja, nego gubitak kontrole nad Centralnom izbornom komisijom, čime su onemogućeni da nastave krađu izborne volje građana, kaže Aleksandra Pandurević, član Glavnog odbora SDS, sapćeno je iz ove stranke.

Pandurević ističe da je krajnja namjera takvog ponašanja da se blokadama članovi CIK-a primoraju na podnošenje ostavke.

Prema njenim riječima sva nastala drama oko odgađanja izbora za sredinu novembra se pravi iz razloga što predsjednicima SNSD-a i HDZ- a Miloradu Dodiku i Draganu Čoviću ne odgovara što su izgubili kontrolu nad izborima.

SNSD je, da mu je bilo stalo da ne dođe do odlaganja izbora, dodaje Pandurević, lako mogao spriječiti njihovo odlaganje.

"Imaju člana Predsjedništva BiH i predsjedavajućeg Savjeta ministra i samo je bilo dovoljno da obezbijede pare za održavanje izbora“, navodi Pandurević.

Komentarišući SNSD-ov zahtev upućen Ustavnom sudu BiH, u kome se traži preispitivanje odluke CIK-a, na osnovu koje su lokalni izbori odgođeni, Pandurević kaže da je to još jedan primjer nedosljednog ponašanja ove stranke.

"Ustavnom sudu se žale oni koji najviše spore odluke tog suda i to u vrijeme kada se pokušava donijeti Zakon o Ustavnom sudu“, navodi Pandurević, saopćeno je iz SDS-a.



(Vijesti.ba )

Izdvajamo