7°C
Mostar 12°C
Tuzla 10°C
Banja Luka 11°C
Bihać 10°C

28.05.2020 / 08:38 BiH - Vremenska prognoza

U većem dijelu BiH jutros pretežno oblačno

U većem dijelu BiH jutros pretežno oblačno
Foto: Ilustracija - Vijesti.ba

Jutros je u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima pretežno oblačno vrijeme, a u ostatku BiH je umjerena naoblaka.

Temperature zraka izmjerene u 08:00 sati: Bjelašnica 0; Drvar 7; Bihać i Ivan Sedlo 8; Jajce, Prijedor i Sanski Most 9; Bugojno, Sarajevo i Tuzla 10; Zvornik 11; Banja Luka i Zenica 12; Doboj i Livno 13; Gradačac i Stolac 14; Grude, Široki Brijeg i Trebinje 16; Neum 17 i Mostar 18 stepeni Celzijusa.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 949Pa, za 7hPa je veći od normalnog i opada.

Danas prije podne pretežno oblačno vrijeme u istočnim i sjeveroistočnim područjima i u dijelu centralne Bosne. U ostatku zemlje umjerena naoblaka. U drugoj polovini dana će preovladavati pretežno oblačno vrijeme. U poslijepodnevnim i večernjim satima širom Bosne se očekuju pljuskovi i slaba grmljavina. Poslije podne slabiji lokalni pljuskovi su mogući na sjeveru, istoku i jugoistoku Hercegovine.

Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 22, na jugu zemlje do 25 stepeni.

U Sarajevu pretežno oblačno. Povremeno može padati kiša u poslijepodnevnim i večernjim satima. Najviša dnevna temperatura zraka oko 18 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo