-2°C
Mostar 4°C
Tuzla 2°C
Banja Luka 2°C
Bihać 2°C

31.05.2020 / 20:13 Fudbal - Bundesliga

Borussia Dortmund demolirala Paderborn u gostima, Sancho postigao hat-trick

Borussia Dortmund demolirala Paderborn u gostima, Sancho postigao hat-trick
Foto: EPA - Vijesti.ba

Fudbaleri Borussije iz Dortmunda ubjedljivim trijumfom rezultatom 6:1 slavili su protiv Paderborna na gostovanju u 29. kolu Bundeslige.

Nakon poraza od Bayerna u derbiju u prošlom kolu, fudbaleri Dortmunda su bili pod imperativom trijumfa kako bi zadržali kakve-takve šanse da se bore za titulu.

Moguće da je i to razlog bio, pa je Dortmund otvorio utakmicu u pravom ‘grču’. Domaći, koji se smatraju prežaljenim putnikom u niži rang, stvorili su prve dvije šanse, a Dortmund do poluvremena nije uspio stići do prednosti.

No, u nastavku golijada. Za samo tri minute Thorgan Hazard i Jadon Sancho pogađaju za vodstvo gostiju. Nakon gola, Sancho je pokazao snažnu poruku na dresu: “Pravda za Georgea Floyda”, Afroamerikanca ubijenog u Mineapolisu.

Domaći su preko Uwea Hunemeiera sa bijele tačke smanjili prednost gostiju u 72. minuti, ali Sancho za samo dvije minute vraća dva gola prednosti.

Do kraja su po gol postigli još i Achraf Hakimi i Marcel Schmeltzer, kao i Sancho hat-trick za vrlo ubjedljiv trijumf gostiju.




(Vijesti.ba / SC)

Izdvajamo