1°C
Mostar 7°C
Tuzla 4°C
Banja Luka 3°C
Bihać -1°C

04.06.2020 / 15:49 Obrazovanje - Mostar

Dan otvorenih vrata na Univerzitetu "Džemal Bijedić"

Dan otvorenih vrata na Univerzitetu "Džemal Bijedić"
Foto: FENA - Vijesti.ba

Univerzitet "Džemal Bijedić" u Mostaru sljedeći tjedan organizira Dan otvorenih vrata tijekom kojeg će predstaviti više od 50 studijskih programa na svim ciklusima studija, kao i nove studijske programe - Kulturalni studiji i bosnistika, Mikrobiologija i Farmacija.

Dan otvorenih vrata održat će se u srijedu, 10. lipnja, u kampusu Univerziteta u 10 sati, najavili su iz te obrazovne ustanove.

"Poštovani maturanti, danas svjedočite da živimo u vremenu kada nauka podstiče veoma brzi tehnički i tehnološki razvoj, odnosno privredni napredak i poboljšanje standarda, ali s druge strane, u svakom slučaju taj razvoj nije potreban i dovoljan preduvjet da nas učini boljim ljudima. Teško je zamisliti život bez knjige. Zato vam ovom prilikom sugeriramo da nastavite školovanje, postanete bolji ljudi - ugledni građani na ponos svoje porodice i društva, ličnosti sa izraženom empatijom i altruizmom. Sigurni smo da ćete u okviru bogate ponude studijskih programa Univerziteta 'Džemal Bijedić' u Mostaru pronaći studijski program po vašoj želji. Radujemo se druženju u okviru Dana otvorenih vrata", poručili su s mostarskog univerziteta.

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo