9°C
Mostar 14°C
Tuzla 12°C
Banja Luka 9°C
Bihać 3°C

04.06.2020 / 18:07 BiH - Sarajevo

Općina Centar nabavila i podijelila 540 sadnica voća svojim sugrađanima

Općina Centar nabavila i podijelila 540 sadnica voća svojim sugrađanima
Foto: Vijesti.ba
Danas je počela podjela sadnica voća za stanovnike pet mjesnih zajednica Općine Centar. Sadnice je, po nalogu općinskog načelnika dr. Nedžada Ajnadžića, nabavila Služba za investicije, komunalni razvoj i planiranje Općine Centar.

–Kantonalno javno komunalno preduzeće „Park“ je bilo zaduženo za nabavku sadnica koje smo distribuirali po mjesnim zajednicama, dok je Općina Centar izdvojila finansijska sredstva u iznosu od 18.980 KM. Sveukupno je nabavljeno 540 sadnica koje ćemo podijeliti u pet ruralnih mjesnih zajednica po domaćinstvima koja imaju prostornih mogućnosti za sadnju, objasnila je Đenita Bogunić-Kešelj iz Službe za investicije, komunalni razvoj i planiranje.
Nabavljene su sadnice jabuke, kruške, šljive, trešnje i kajsije.

–Tokom dana planiramo podijeliti sadnice domaćinstvima sa područja mjesnih zajednica „Pionirska dolina“, „Hrastovi-Mrkovići“, te „Nahorevo“. Tokom sutrašnjeg dana na rasporedu za podjelu sadnica voća su stanovnici iz mjesnih zajednica „Betanija-Šip“ i „Soukbunar“. Na inicijativu općinskog načelnika spiskove smo radili u saradnji sa savjetima ovih mjesnih zajednica koje najbolje poznaju stanje na terenu i koji su predložili dobitnike sadnica koji imaju uslove za sadnju, izjavio je Sendin Muharemović, šef Odsjeka za mjesne zajednice Službe za civilnu zaštitu i mjesne zajednice Općine Centar.  


(Vijesti.ba)

Izdvajamo