8°C
Mostar 10°C
Tuzla 13°C
Banja Luka 14°C
Bihać 11°C

06.06.2020 / 16:13 Regija - Uz poštovanje mjera sigurnosti

Prvi letovi Montenegro Airlinesa od 12. juna

Prvi letovi Montenegro Airlinesa od 12. juna
Foto: Arhiv - Vijesti.ba

Nacionalni avioprijevoznik Crne Gore Montenegro Airlines od 12. juna će u ograničenom obimu početi s redovitim putničkim prometom.

Prvi let, kako su priopćili iz te kompanije, planiran je 12. juna i to ka Ljubljani, nakon čega se očekuje uspostavljanje prometa ka Frankfurtu, Beču, Parizu, Cirihu, Diseldorfu, Kopenhagenu, Minhenu i Hanoveru.

"Na svim letovima primjenjivat ćemo sve neophodne mjere sigurnosti u skladu s najvišim standardima, kao i uputama nadležnih domaćih i međunarodnih regulatornih tijela", poručuju iz kompanije.

Imajući u vidu ublažavanje restrikcija u većem broju zemalja Europe, te otvaranje granica, Montenegro Airlines očekuje da će u narednih mjesec dana uspostaviti letove i ka svim ostalim destinacijama za ljetnu sezonu.

"Konačni red letenja ovisit će od odluka i smjernica domaćih i međunarodnih tijela nadležnih za oblast civilne avijacije, odnosno od ukidanja zabrana letenja, izmjena ograničenja u putovanjima i zdravstvenih mjera u zemljama do kojih Montenegro Airlines leti", navodi se u priopćenju, prenosi RTCG.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo