8°C
Mostar 10°C
Tuzla 12°C
Banja Luka 12°C
Bihać °C

06.06.2020 / 22:41 Fudbal - Toni Šunjić

Nastup na EP sa reprezentacijom BiH bio bi kruna moje karijere

Nastup na EP sa reprezentacijom BiH bio bi kruna moje karijere

Toni Šunjić sa moskovskim Dinamom intezivno se priprema za nastavak prvenstva koje je u Rusiji zakazano za 21. juni.

Vrijeme pandemije Mostarac je proveo u Rusiji i nije gubio vrijeme. Svo vrijeme radio je grupne treninge s igračima koji su ostali u klubu.

“Pandemija me zatekla u Rusiji. Nakon što je Savez odlučio prekinuti prvenstvo ja sam odlučio ostati u Moskvi budući da mi je djevojka iz Rusije, a i da ne gubim vrijeme na silne samoizolacije pri odlasku i dolasku. Mislim da sam dobro postupio. Odmah sam se priključio grupnim treninzima, dok su ostali moji suigrači koji su otišli doma, tek ovaj tjedan krenuli s nama u zajedničke treninge.”, kaže Šunjić u razgovoru za Hercegovina.info.

Trenutno ste na šestom mjestu prvenstvene ljestvice, šest bodova od mjesta koje vodi u Evropu?

“U klubu je sve super, Bogu hvala. Nakon teškog početka, ipak smo smogli snage i podigli svoju formu. Zaostajemo kako ste i rekli tih šest bodova za tim šestim mjestom koje vodi u Europu. No, postoji i druga mogućnost. Ukoliko pobjednik kupa bude netko od prvih pet momčadi na ljestvici, u tom slučaju će i šesto mjesto voditi u Europu. Šanse postoje i borit ćemo se do kraja.”

Epizoda u Italiji i nije baš najbolje prošla.

“Mislim da je ta posudba bila promašena. Vratio sa se u Dinamo i igram standardno i prezadovoljan sam i s klubom i gradom. Ovo je najljepši dio moje karijere. Lijepo je bilo i u Zoryi, Kubanu. U Stuttgartu i Palermu i nije bilo baš bajno, no, to je nogomet. Uvijek imaš uspona i padova, loših i lijepih trenutaka.”

Reprezentacija? Poziv Dušana Bajevića se sigurno očekuje?

“Poziv sam dobio za okupljanje prije pandemije do kojega nije došlo. Nadam se da poziv neće izostati i mislim da ćemo uspjeti proći baraž i plasirati se na Euro. To bi sigurno bila kruna moje karijere. Na Svjetskom sam bio, a s Eurom bi ostvario san.”

Šunjićevi planovi za budućnost vezani su za Moskvu i Dinamo.

“Mislim da gotovo sigurno ostajem u Dinamu. Ugovor imam još godinu dana, a ukoliko odigram 70 posto utakmica, onda se on produžuje za još jednu. Tako da su svi planovi za bližu budućnost vezani za Dinamo, no nikada u nogometu ne znaš”, rekao je Šunjić.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo