0°C
Mostar 5°C
Tuzla 3°C
Banja Luka 3°C
Bihać 1°C

06.06.2020 / 23:35 Fudbal - Promjena plana

Vranješ će morati napustiti AEK prije ključnih utakmica grčkog prvenstva

Vranješ će morati napustiti AEK prije ključnih utakmica grčkog prvenstva

Nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine i defanzivac Anderlechta Ognjen Vranješ morat će do 1. jula da se vrati sa pozajmice iz AEK-a u klub iz Brisela.

Grčki mediji pišu u subotu da je Anderleht odustao od produženja pozajmice za Ognjena Vranješa, koji se sada mora vratiti u belgijski klub do 1. jula jer ima važeći ugovor na još dvije sezone.

Eventualni odlazak banjalučkog defanzivca će biti veliki gubitak za atinski klub, koji će možda u najvažnijim utakmicama u julu biti lišen njegovih usluga.

Anderlecht se ne slaže sa prijedlogom AEK-a o produžetku pozajmice do samog isteka ugovora, a problem sa prethodnim dogovorom nastao je kada su Belgijanci angažovali novo tehničko rukovodstvo na čelu sa Frankyjem Vercauterenom i Vincentom Kompanyjem.

Novi šef u Anderlechtu radio je dugo godina u Rusiji, dobro poznaje Vranješa i odlučio je da mu pruži novu priliku da se izbori za mjesto na spisku za narednu sezonu, prenosi Mondo.

S obzirom da je belgijska Jupiler liga prekinuta i zvanično završena zbog pandemije korona virusa, Anderlecht se sprema da počne s treninzima i ima zakonsko pravo da traži od Vranješa da dođe u Brisel.

Tu AEK ništa ne može da učini, prenijeli su belgijski mediji, koji također navode da će Vranješ vrlo vjerovatno ostati u Anderlechtu s obzirom da u klubu nemaju gotovo nikakvih odbrambenih kadrovskih rješenja.

Zato smatraju da su male šanse da će biti postignut novi dogovor oko pozajmice sa AEK-om jer ako se to dogodi, Vercauteren neće imati priliku da prođe pripreme i vidi Vranješa na djelu.

Drugim riječima, po svemu sudeći Anderlecht računa na Banjalučanina za narednu sezonu, što u praksi znači da će AEK ostati bez Vranješa u možda presudnom kolu play-offa i mogućem finalu Kupa Grčke.

Podsjetimo, u julu 2018. godine, Banjalučanin je upravo iz AEK-a prešao u Anderlecht za 3,2 miliona eura, a otkako je pet godina ranije napustio ruski Krasnodar, Vranješ je promijenio sedam klubova i nigdje nije zadržao duže od godinu dana.

U Anderlechtu su svi problemi za Vranješa počeli kada je u javnost isplivala njegova afera sa Jelenom Karleušom, dok je u karijeri i branio boje Borca iz Banjaluke, Crvene zvezde, Napretka, moldavskog Sheriffa, Krasnodara, Spartaka iz Vladikavkaza, turskih ekipa Elazıgspor i Gaziantep, španskog Sportinga iz Gijona i ruskog Tom Tomska, prije dolaska u Atinu i Brisel.


(Vijesti.ba / SC)

Izdvajamo