14°C
Mostar 16°C
Tuzla 20°C
Banja Luka 19°C
Bihać 15°C

12.06.2020 / 13:22 Ostali sportovi - "Svi na stadion"

Konjičani pokrenuli akciju uređenja atletske staze

Konjičani pokrenuli akciju uređenja atletske staze
Foto: FENA - Vijesti.ba

Maratonac i humanist Mahir Mujić zajedno sa članovima Atletskog kluba Pace Konjic pokrenuo je akciju "Svi na stadion" čiji je cilj uređenje atletske staze na gradskom stadionu u Konjicu.

Prva faza projekta je završena, druga faza treba uskoro krenuti, a u tijeku je akcija prikupljanja 8.000 maraka koliko je potrebno za realizaciju projekta, priopćeno je iz Atletskog kluba Pace

- Druga faza ovog projekta je markacija atletske staze po kriterijima Međunarodne asocijacije atletskih federacija (IAAF), koju će izvesti ovlašteni izvođač radova BauTechnik Leader d.o.o. Sarajevo, a ukupna vrijednost radova iznosi 8.000 maraka. Ovaj iznos sastoji se od cijene predračuna izvođača radova i cijene nabavke odgovarajuće boje - izjavio je Mujić.

On je pozvao sve građane i gospodarstvenike Konjica koji su u mogućnosti da daju svoj prilog kako bi se osigurali bolji uvjeti za treniranje i rekreativno trčanje.

Atletski klub Pace početkom srpnja organizirat će utrku "Konjički virtualni cener", odnosno manifestaciju Summer virtual fest.

- Na ovaj način nastavljamo tradiciju Konjičkog cenera, koji je bio najmasovniji sportski događaj u Konjicu. Zbog novonastale situacije izazvane koronavirusom i nedostatka vremena, kao i financijskih sredstava, odlučili smo pratiti svjetski trend i prirediti virtualnu utrku. Zamišljeno je da se na "Konjički virtualni cener" može prijaviti svatko u svijetu tko na dane kada bude trajao Summer virtual fest, a to je od 3. do 5. srpnja, istrči dionicu od 5 ili 10 kilometara - istaknuo je Mujić.

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo