16°C
Mostar 17°C
Tuzla 21°C
Banja Luka 20°C
Bihać 16°C

27.06.2020 / 15:46 KORONAVIRUS - Nakon turnira u Beogradu

Tomislav Brkić pozitivan na koronavirus

Tomislav Brkić pozitivan na koronavirus
Foto: Vijesti.ba

Na turniru Eastern European Championship, pojavila su se dva slučaja zaraze korona virusom.

U pitanju su teniseri Tomislav Brkić i Matej Šabanov. Obojica su testirana po povratku u svoje zemlje, dobro se osjećaju i nalaze se u izolaciji. Svi koji su bili u kontaktu sa njima, testirani su i njihovi rezultati su negativni.

Važno je napomenuti da se turnir neće otkazati i da će se od ponedjeljka, 29. juna, na terenima Akademije Tipsarević na TC Olimp početi sa takmičenjem teniserke.

-Tokom trajanja turnira nismo imali slučajeve da nam se neko požalio da ima simptome korone. Naravno, zbog sveopšte situacije i pored svih mjera bezbjednosti koje važe kod nas, svima savjetujem da urade test, a obaveza je da bilo ko ako posumnja da je zaražen, to prijavi, prekine učešće u mečevima i da do dobijanja rezultata i bude u izloaciji. Sada počinjem dvije ženske nedjelje turnira u kojem učestvuju sve djevojke koje se apsolutno osjećaju zdravo i koje nisu imale kontakt sa nekim ko je pozitivan na Covid 19. Što se tiče Brkića i Šabanova tokom trajanja turnira nije postojala indicija da su zaraženi. Po povratku sa turnira pojavili su se simptomi, test je pokazao da su pozitivni. Što se tiče ljudi koji su imali kontakt sa njim tokom boravka u Beogradu - rezultati testa su negativni – rekao je Janko Tipsarević.

“Nisam imao izraženih simptoma, bio sam malo malaksao. Dugo već igram parove, a u Beogradu sam igrao singl, i to prvi meč vrlo dug, tri sata, nekoliko mečeva... Jedno veče sam onda osjetio umor, otkazao sam taj meč i trebalo je da idem kući kako bih se spremio za jedan turnir u Italiji sa nagradnim fondom. Oni su tražili da se uradi test jer mora kad se ulazi u zemlju, kod kuće sam to u Mostaru uradio i pokazalo se da sam pozitivan“, kaže 30-godišnji Brkić za Sport klub i dodaje:

“Otkazao sam turnir i u samoizolaciji sam, ne mogu da znam gdje sam se zarazio, bio sam u Beogradu dvije nedjelje, ne samo na tenisu koji je bio dobro organizovan, opet bih otišao. Sada se odlično osjećam, osim što me malo grlo grebe kao da sam promukao. Javio sam svima koji su bili u kontaktu sa mnom da se testiraju“.



(Vijesti.ba)

Izdvajamo