0°C
Mostar 5°C
Tuzla 5°C
Banja Luka 3°C
Bihać 2°C

06.07.2020 / 15:38 Fudbal - Nova smjena

Igor Jovićević više nije trener Dinama!

Igor Jovićević više nije trener Dinama!
Foto: Igor Kralj / PIXSELL
Dinamo Zagreb je objavio da je s trenerom Igorom Jovićevićem sporazumno raskinuo ugovor nakon jučerašnjeg poraza 2:0 od Rijeke.

"Imao sam najbolje namjere, ali nogomet je takav. Lopta mi nije vratila ovaj put, ali odlazim uzdignuta čela iz svog kluba jer ne želim biti opterećenje u ovim vremenima. Zahvaljujem se klubu na povjerenju, na prekrasnim godinama u nogometnoj školi te prilici koju su mi dali u prvoj momčadi. Uvijek ću biti Dinamovac i vjerujem kako je ovo samo doviđenja, a ne zbogom najdražem klubu", rekao je Igor Jovićević.

"Žao nam je zbog tako brzog rastanka, ali moramo pokazati odgovornost u ovim teškim vremenima. U ime kluba zahvaljujem Igoru na velikim rezultatima koje je postigao s našom juniorskom momčadi. Vrata Dinama uvijek će mu biti otvorena", poručio je sportski direktor kluba Zoran Mamić.

Dinamo će pravovremeno obavijestiti navijače o novom treneru.

Jovićević je preuzeo Dinamo 22. aprila nakon što se klub u sukobu oko smanjenja ugovora zbog krize s koronavirusom razišao s Nenadom Bjelicom.

Novi Dinamov trener u ruke je dobio momčad koja je odlično igrala u Ligi prvaka, ali je dobio samo tri od sedam utakmica uz negledljivu igru. Jovićevićev Dinamo pobijedio je samo Varaždin, Slaven i Inter, a momčad iz Koprivnice 3:2 golom u 92. minuti.

U zadnje četiri utakmice Dinamo je zabio samo jedan gol i izgledao je sve lošije uoči nedjeljnog derbija s Hajdukom. Jovićević je rotirao dosta mladih igrača, tražio ih je i isprobavao, ali rezultati su previše patili i klub je odlučio raskinuti saradnju uoči vrlo važnih kvalifikacija za evropska takmičenja.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo