9°C
Mostar 11°C
Tuzla 15°C
Banja Luka 15°C
Bihać 10°C

09.07.2020 / 18:53 Politika - Reakcije

SBB: Neodržavanje izbora je providna uzročno-posljedična igra

SBB: Neodržavanje izbora je providna uzročno-posljedična igra
Fahrudin Radončić / Vijesti.ba
Savez za bolju budućnost BiH (SBB) smatra da vladajuće stranke državnog niova SNSD, HDZ, SDA i DF snose isključivu odgovornost za današnje neusvajanje budžeta.

Budžet za 2020. godinu važniji je od mnogih prethodnih, jer je osim za održavanje izbora trebao osigurati sredstva za ubalažavanje migrantske i ekonomske krize uzrokovane pandemijom.

Umjesto spašavanja posrnule ekonomije, konkretnog odgovora na rizike migrantske krize i isupunjavanja obećanja koje su dali međunarodnoj zajednici u vezi održavanja izbora, vladajuća četvorka ponovo narušava ugled države i nanosi nemjerljivu štetu privredi i građanima.

Svima je jasna razigrana ping-pong predstava, uzročno-posljedična igra u kojoj SDA uz pomoć DF-a, bez javnog konkursa imenuje nove stranačke članove Centralne izborne komisije (CIK), da bi upravo to bio motiv HDZ-u i SNSD-u da spriječe donošenje budžeta, i to u sedmom mjesecu za tekuću godinu.

SBB duži niz godina zagovara upravo depolitizaiciju izborne administracije, te fer i poštene izbore, a glasanjem naše zastupnice za budžet opet dokazujemo da je interes države i građana ispred svakog stranačkog interesa.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo