8°C
Mostar 10°C
Tuzla 13°C
Banja Luka 13°C
Bihać 11°C

09.07.2020 / 19:38 Politika - Dva HDZ-a

Čović se u Zagrebu sastao sa Plenkovićem

Čović se u Zagrebu sastao sa Plenkovićem
Foto: Vijesti.ba
Predsjednik HDZ-a BiH i zamjenik predsjedatelja Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragan Čović i predsjednik HDZ-a RH i predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković, sastali su se danas u Zagrebu.

Prilikom sastanka dužnosnici su razgovarali o izborima za Hrvatski sabor te rezultatima koje je Hrvatska demokratska zajednica, kao stožerna stranka hrvatskoga naroda, ostvarila, ističući da je sigurna Hrvatska prepoznat partner u izgradnji europske budućnosti Bosne i Hercegovine te ostvarivanju punopravne jednakosti Hrvata Bosne i Hercegovine kao konstitutivnoga naroda.



Također, u svjetlu predstojeće suradnje s legitimnim političkim predstavnicima Hrvata Bosne i Hercegovine, suglasno je izraženo zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom na promicanju europskih vrijednosti i zaštiti hrvatskoga naroda.

Tijekom sastanka razgovarano je i o zajedničkim naporima i uzajamnoj podršci u suzbijanju pandemije korona virusa, prekograničnoj saradnji, pomoći Europske unije, kao i o drugim aktualnim temama.

Na sastanku uz Čovića i Plenkovića nazočili su i Davor Božinović, potpredsjednik Vlade RH i ministar unutarnjih poslova, Gordan Grlić Radman, ministar vanjskih i europskih poslova RH, i državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH Zvonko Milas te državna tajnica za političke poslove u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova Zdravka Bušić.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo