7°C
Mostar 13°C
Tuzla 11°C
Banja Luka 11°C
Bihać 10°C

10.07.2020 / 08:34 Politika - Lokalni izbori

Gradonačelnik Srebrenika podržao Aliju Tabakovića

Gradonačelnik Srebrenika podržao Aliju Tabakovića
Foto: FENA
Gradonačelnik Grada Srebrenika Nihad Omerović ugostio je jučer u Aliju Tabakovića, probosanskog kandidata za načelnika općine Srebrenica na lokalnim izborima 2020. godine.

Tom prilikom, Omerović iskazao je punu podršku Tabakoviću u njegovoj kandidaturi, naglašavajući značaj da na čelu Srebrenice bude neko ko ne negira genocid počinjen u tom gradu.  

- Srebrenica je naša rana ali i opomena da nikad ne zaboravimo zločin koji je tamo počinjen, ne smijemo zaboraviti nepravdu koju Srebreničani i dalje trpe. Jedini način da se to zaustavi je da na čelu općine Srebrenica bude čovjek koji će onemogućiti nepravdu, oduzimanje i otimanje lične imovine, negiranje istine, čime će se dozvoliti sloboda mišljenja, govora i postupanja. Naša je ljudska i moralna obaveza da podržimo ljude koji zagovaraju ravnopravnost i pravednost - istakao je Omerović.

Pozvao je sve koji imaju pravo glasa, da podrže Aliju Tabakovića ali i bošnjačke kandidate za Skupštinu Općine Srebrenica, kako bi Bošnjaci imali skupštinsku većinu i kako bi mogli u još većoj mjeri raditi na unapređenju života i suživota u Srebrenici, jačanju međuljudskih odnosa i širenju istine, saopćeno je iz Grada Srebrenika.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo