8°C
Mostar 12°C
Tuzla 6°C
Banja Luka 7°C
Bihać 3°C

11.07.2020 / 16:36 Fudbal - Žestoka borba za opstanak

Poznat prvi tim koji je ispao iz engleskog Premiershipa

Poznat prvi tim koji je ispao iz engleskog Premiershipa
Foto: Twitter
Otklonjena je i posljednja dilema, Norwich City je današnjim debaklom na svom Carrow Roadu protiv West Hama (0:4) potpisao povratak u Championship.

Po peti put u klupskoj historiji (više od bilo koje druge engleske ekipe) Kanarinci sele iz Premier lige u niži rang, visokim porazom od Čekićara izgubili su i teoretsku šansu za opstanak u društvu najboljih.

Utakmicu je obilježio Michael Antonio, napadač West Hama je postigao sva četiri pogotka gostiju i tako udario pečat na najbolji meč karijere.

Mrežu Norwicha zatresao je već u 11. minuti, najbolje se snašao u gužvi nakon kornera. Prednost svoje ekipe je udvostručio u nadoknadi prvog poluvremena, ponovo je najbolje reagovao nakon prekida i ubačaj Marka Noblea glavom pospremio iza leđa Tima Krula.

Na 0:3 inspirisani Antonio je povećao iz kontrapada u 54. minuti, da bi konačnih 0:4 postavio u 74. minuti. Utakmica koju će prepričavati dok je živ, nema sumnje.

Za Norwich je danas od starta igrao povremeni bh. reprezentativac Mario Vrančić, zamijenio ga je McLean 12 minuta prije kraja.

U drugom današnjem susretu Premiershipa koji je počeo u rano popodne, Watford je nakon preokreta, golovima Troya Deeneya, savladao Newcastle sa 2:1 te tako poboljšao šanse da i naredne sezone bude član Premiershipa.


(Vijesti.ba / SCsport)

Izdvajamo