-2°C
Mostar 4°C
Tuzla 2°C
Banja Luka 2°C
Bihać 2°C

11.07.2020 / 23:48 Fudbal - Serie A

Atalanta dva puta vodila u Torinu, Ronaldo spasio Juventus

Atalanta dva puta vodila u Torinu, Ronaldo spasio Juventus
Foto: Vijesti.ba
Juventus i Atalanta su se večeras sastali u utakmici 32. kola italijanske Serie A, a na neki se način kroz ovaj meč oslikala cijela sezona u Italiji.

Atalanta je ponovo igrala fantastično, u dosta trenutaka i dominirala u Torinu, dva puta je vodila, ali je ostala bez pobjede, a Juventus se spasio pogocima iz dva penala.

Jednostavno, desilo se ono što gledamo kroz cijelu sezonu – Juventus nije briljirao, izgledao je tromo i loše, ali je na kraju došao do povoljnog rezultata.

Atalantu je večeras u vodstvo doveo Duvan Zapata u 16. minuti, da bi prvi penal za Juventus bio dosuđen u 55. minuti utakmice, kada je lopta u ruku pogodila de Roona, a sigurno ga je izveo Cristiano Ronaldo za 1:1.

Zatim je Atalanta do novog vodstva stigla u 81. minuti preko Malinovskog, ali kada se činilo da će tim iz Bergama stići do pobjede, dosuđen je novi penal za Juve u 90. minuti. Lopta je u ruku ovoga puta pogodila nesretnog Muriela.

Ponovo je siguran realizator bio Ronaldo i postavio je konačnih 2:2, prenosi SCsport.

Miralem Pjanić je utakmicu odgledao s klupe.

Juve je ovim rezultatom sebi osigurao bezbrižnu završnicu sezone pošto ima 76 bodova, a Lazio je drugi sa 68. Atalanta je trećeplasirana sa bodom manje.



(Vijesti.ba)

Izdvajamo