0°C
Mostar 6°C
Tuzla 4°C
Banja Luka 4°C
Bihać 3°C

13.07.2020 / 12:22 Regija - Ambasador CG u BiH

Stanišić: O sudbini Crne Gore će odlučivati samo njeni građani i niko više!

Stanišić: O sudbini Crne Gore će odlučivati samo njeni građani i niko više!
Obrad Mišo Stanišić / Vijesti.ba
Crna Gora danas obilježava Dan državnosti - 13. juli.

- Crna Gora je danas ugledna država u svijetu, punopravna je članica NATO saveza i prva naredna članica Evropske unije. To je demokratska država, država koja baštini ljudska prava i slobode, koja ima najviše bogatstvo i uvijek ga je imala - a to je multietnički i multinacionalni sklad. Takvu Crnu Goru niko neće sa njenog puta skrenuti, bez obzira što neki iznutra i spolja pokušavaju da to urade - kazao je Stanišić, ambasador Crne Gore u BiH.

Odnosi BiH i Crne Gore

- Crna Gora i Bosna i Hercegovina su prijateljske države, te mogu da posluže kao primjer ostalima u regionu pa i šire. To je prepoznala i međunarodna zajednica i ja sam uvjeren da ćemo sa tim odnosima i nastaviti, bez obzira što pojedinci iz jednog dijela BiH pokušavaju da to anuliraju i da to minimiziraju. Kao ambasador Crne Gore u Sarajevu ću pokušati da dam doprinos unaprijeđenju dobrih i kvalitetnih odnosa naših država - kazao je Stanišić.

Napadi na suverenitet Crne Gore

- Svi ti kvazi političari, kvazi istoričari i u Crnoj Gori i van Crne Gore koji pokušavaju da građansku državu Crnu Goru, međunarodno priznatu i nezavisnu državu, članicu NATO Saveza i buduću članicu Evropske unije, predstave drugačije, mislim da su na pogrešnom putu i da im to nikada više neće uspjeti. Nikad više se o Crnoj Gori izvan Crne Gore neće odlučivati, nego će o sudbini Crne Gore odlučivati njeni građani i niko više - poručio je ambasador Stanišić.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo