8°C
Mostar 10°C
Tuzla 13°C
Banja Luka 14°C
Bihać 12°C

13.07.2020 / 16:01 BiH - Općina Centar

Mališanima na Šipu predato na upotrebu obnovljeno igralište

Mališanima na Šipu predato na upotrebu obnovljeno igralište
Foto: Vijesti.ba
Kako je najavljeno radnici Javne ustanove „Centar za sport i rekreaciju“, uspješno su tokom protekle sedmice okončali radove na rekonstrukciji ciciban igrališta na Šipu u Ulici Dejzina Bikića.

Tim povodom je načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić zajedno sa saradnicima obišao ovo obnovljeno igralište čime je zvanično predato na korištenje mališanima sa ovog područja.

O samim radovima i budućim projektima koji su u budućnosti planirani za realizaciju načelnika Ajnadžića je upoznao Suad Jusić, rukovodilac upravljanja sportsko-rekreativnim kompleksom FIS i ciciban igralištima Javne ustanove „Centar za sport i rekreaciju“.

– Na ovom igralištu zamijenjena je podloga i postavljena nova. Završili smo postavljanje novog mobilijara kojeg čine mali i veliki tobogan, ljuljačka gnijezdo, kombinovana ljuljačka klasik i baby, njihalica konjić, dok su od postojećeg mobilijara ponovo ugrađene dvije klackalice, jedna njihalica i vrtuljak, tako da je ovo jedno od bolje uređenih igrališta u gradu. Naredne sedmice planiramo započeti sa izgradnjom novog ciciban igrališta na lokalitetu Nahorevska brda, objasnio je Jusić.

Kako je javnosti poznato JU „Centar za sport i rekreaciju“, koji su u obavezi od prošle godine da brinu o 20 ciciban igrališta i jednom sportskom terenu na području Centar, su nedavno okončali radove na rekonstrukciji ciciban igrališta u dvorištu Kantonalne javne ustanove „Dom za djecu bez roditeljskog staranja“.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo