5°C
Mostar 11°C
Tuzla 8°C
Banja Luka 5°C
Bihać 2°C

15.07.2020 / 23:49 Fudbal - Serie A

Džeko pogodio u pobjedi Rome, Pjanić upisao dvije asistencije

Džeko pogodio u pobjedi Rome, Pjanić upisao dvije asistencije
Foto: Agencije / Vijesti.ba
Vrlo zanimljivo bilo je u posljednjem večerašnjem terminu utakmica Serije A, a individualno, odličnu partiju upisali su bosanskohercegovački reprezentativci Edin Džeko i Miralem Pjanić.

Sassuolo i Juventus odigrali su fantastičan meč, a na kraju je završeno rezultatom 3:3. Gosti su odlično otvorili meč, a u petoj minuti Miralem Pjanić odigrao je povratnu loptu iz kornera za Danila koji lijepo pogađa mrežu Sassuola.

Već u 12. minuti Miralem Pjanić pravi još jedan sjajan potez, nakon driblinga šalje odličnu asistenciju za Gonzala Higuaina koji je udvostručio prednost Stare dame.

Ništa nije sugerisalo da bi domaći mogli do preokreta. Ipak, Filip Đuričić u 29., Domenico Berardi u 51. iz slobodnjaka i Francesco Caputo u 54. minuti pogodili su za težak udarac Juventusu koji je preko Alexa Sandra uspio izboriti jedan bod na kraju.

Roma je teško, ali zasluženo, bila bolja od Verone rezultatom 1:0. Već u 10. minuti Jordan Veretout je doveo Vučicu u vodstvo sa bijele tačke, da bi u nadoknadi prvog dijela Edin Džeko glavom pogodio za 2:0. U nastavku su gosti preko Mattea Pessine stigli do smanjenja rezultata, ali je ostalo 2:1.

Lazio polako posustaje u borbi za Scudettom i djeluje da više ne postoje šanse, pa su tako danas Nebeskoplavi odigrali meč bez golova na gostovanju Udineseu. Siguran trijumf upisala je Fiorentina na gostovanju kod Leccea rezultatom 3:1.

Serija A, 33. kolo:

Jučer:

Atalanta – Brescia 6:2

Ranije danas:

Milan – Parma 3:1

Bologna – Napoli 1:1

Sampdoria – Cagliari 3:0

Večeras:

Roma – Verona 2:1

Sassuolo – Juventus 3:3

Lecce – Fiorentina 1:3

Udinese – Lazio 0:0

Sutra:

Torino – Genoa (19:30)

SPAL – Inter (21:45)


(Vijesti.ba / SCsport)

Izdvajamo